W zimę zauważyłem zwiększający się czarny nalot na tarczach. Po prostu tarcze w niektórych miejscach zaczęły się robić czarne (poniekąd widać na zdjęciu). Czy jest się czym martwić, czy to po prostu wina soli i na wiosnę tarcze powinny się "wyczyścić"?
Wiesz co tak patrzę i wydaje mi się że to są przegrzane tarcze bo już widać że praktycznie nie wiele ich zostało. Mają spory rant. Cienka tarcza szybko się nagrzewa przez co ma też skłonności do lekkiego wichrowania, a w miejscu przegrania zmienia się trochę kolor itp.
Najlepiej by było sprawdzić ich grubość chodzi o powierzchnię po której porusza się klocek.
Tarcze mają trochę ponad rok - bardzo rzadko korzystam z hamulca (staram się hamować silnikiem), nigdy nie miałem kilku gwałtownych hamowań pod rząd, ani nic w tym stylu - czy jest to możliwe?
edit. może źle się wyraziłem, bo rok rokowi nierówny - tarcze zrobiły może z 20-25 tysięcy kilometrów.
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Liczba szybkich ładowarek CHAdeMO zwiększyła się dwukrotnie Liczba szybkich ładowarek CHAdeMO zwiększyła się dwukrotnie na świecie w ciągu zaledwie jednego roku. Użytkownicy pojazdów elektrycznych z całego świata mogą pokonywać coraz dłuższe trasy mając do dyspozycji już ponad ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.