W zimę zauważyłem zwiększający się czarny nalot na tarczach. Po prostu tarcze w niektórych miejscach zaczęły się robić czarne (poniekąd widać na zdjęciu). Czy jest się czym martwić, czy to po prostu wina soli i na wiosnę tarcze powinny się "wyczyścić"?
Wiesz co tak patrzę i wydaje mi się że to są przegrzane tarcze bo już widać że praktycznie nie wiele ich zostało. Mają spory rant. Cienka tarcza szybko się nagrzewa przez co ma też skłonności do lekkiego wichrowania, a w miejscu przegrania zmienia się trochę kolor itp.
Najlepiej by było sprawdzić ich grubość chodzi o powierzchnię po której porusza się klocek.
Tarcze mają trochę ponad rok - bardzo rzadko korzystam z hamulca (staram się hamować silnikiem), nigdy nie miałem kilku gwałtownych hamowań pod rząd, ani nic w tym stylu - czy jest to możliwe?
edit. może źle się wyraziłem, bo rok rokowi nierówny - tarcze zrobiły może z 20-25 tysięcy kilometrów.
Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...
[E] Audi A6 C6 3,0TFSI / Mercedes CLS 350CGI c219 / Volvo S80 II 3,0T6 Podstawowe kryteria zestawienia: - segment E - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2008 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A6 C6 3,0 TFSI - 290KM - Mercedes ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.