Czas postoju sprowadzonego auta (bez tablic)

25 Lip 2007, 16:10

Witam. Orientuje się ktoś, ile czasu może stać auto sprowadzone z zagranicy w naszym kraju, bez tablic rejestracyjnych ? Czy może nie ma takiego limitu?
Peja
Nowicjusz

Miejscowość: z Wałbrzycha

25 Lip 2007, 18:02

jak schowasz go w gararzu to nie ma:) raczej nie ma takiego limitu:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

25 Lip 2007, 18:09

Nie radzę dłużej niż przez rok bo hamulce padają...

Moja Corsa tak stała skonfiskowana na granicy póki nie ogłoszono przetargu...

Od tego czasu non stop były problemy z hamulcami, aż wziąłem się ostro, wyłożyłem trochę więcej kasy i problem usunąłem....
Milwan

25 Lip 2007, 18:12

Mi nie chodzi o hamulce i inne techniczne aspekty sprawy. Czysto prawnie - czy może stać na powietrzu gdzie go widać bez tablic nie zarejestrowany.
Peja
Nowicjusz

25 Lip 2007, 18:48

Może sobie stać...

A to o tych hamulcach to ku przestrodze na dłuższy postuj tego samochodu...

Oczywiście policja może spytać czy ten samochód jest twój... ale jeśli numery się zgadzają i masz na to dokumenty to nie powinni cię ruszyć...
Milwan

25 Lip 2007, 19:05

Numery silnika, nadwozia itp.? Bo tablic nie ma jak pisałem wyżej. Dzieki za info.
Peja
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...

25 Lip 2007, 19:13

Tylko nadwozia, silnika już jest nieważny...
Milwan

25 Lip 2007, 19:30

Nie przypominam sobie żeby w Polsce było prawo o długość czasu aut sprowadzonych i niezarejstrowanych, więc możesz:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

21 Sie 2007, 23:19

a mi sie wlasnie zdaje, ze zaden pojazd nie ma prawa stac na drodze publicznej bez tablic rejestracyjnych . od tego one sa, od tego sa one.

:)
pozdrawiam serdecznie

Wonski
Wonski
Nowicjusz

Miejscowość: Belfast

22 Sie 2007, 16:23

jak będziesz chciał to możesz sobie nawet ustawić dwa autka na swoim terenie i nic ci nie zrobią. Tylko szkoda żeby stały bo po jakimś dłuższym okresie jazda nimi będzie raczej nienajlepsza.

Wonski napisał(a):a mi sie wlasnie zdaje, ze zaden pojazd nie ma prawa stac na drodze publicznej bez tablic rejestracyjnych. od tego one sa, od tego sa one.

:)

na drodze to nie ale na jego prywatnym terenie tak lub też np. na osiedlowym parkingu. Byle by tylko nie utrudniał ruchu innych pojazdów wszystko będzie ok.
Praxus
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin