Czas postoju sprowadzonego auta (bez tablic)

25 Lip 2007, 16:10

Witam. Orientuje się ktoś, ile czasu może stać auto sprowadzone z zagranicy w naszym kraju, bez tablic rejestracyjnych ? Czy może nie ma takiego limitu?
Peja
Nowicjusz

Miejscowość: z Wałbrzycha

25 Lip 2007, 18:02

jak schowasz go w gararzu to nie ma:) raczej nie ma takiego limitu:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

25 Lip 2007, 18:09

Nie radzę dłużej niż przez rok bo hamulce padają...

Moja Corsa tak stała skonfiskowana na granicy póki nie ogłoszono przetargu...

Od tego czasu non stop były problemy z hamulcami, aż wziąłem się ostro, wyłożyłem trochę więcej kasy i problem usunąłem....
Milwan

25 Lip 2007, 18:12

Mi nie chodzi o hamulce i inne techniczne aspekty sprawy. Czysto prawnie - czy może stać na powietrzu gdzie go widać bez tablic nie zarejestrowany.
Peja
Nowicjusz

25 Lip 2007, 18:48

Może sobie stać...

A to o tych hamulcach to ku przestrodze na dłuższy postuj tego samochodu...

Oczywiście policja może spytać czy ten samochód jest twój... ale jeśli numery się zgadzają i masz na to dokumenty to nie powinni cię ruszyć...
Milwan

25 Lip 2007, 19:05

Numery silnika, nadwozia itp.? Bo tablic nie ma jak pisałem wyżej. Dzieki za info.
Peja
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie auto z 3 niezależnymi fotelami ISOFIX z tyłu?
    Jakie auto rodzinne warte jest obecnie uwagi? Wymagania: 3 niezależne fotele z tyłu na ISOFIX (2 foteliki + na środku dorosła osoba swobodnie siedząca, ew. trzeci fotelik), benzyna (najlepiej ładnie tolerująca LPG), ew. bardzo ...

25 Lip 2007, 19:13

Tylko nadwozia, silnika już jest nieważny...
Milwan

25 Lip 2007, 19:30

Nie przypominam sobie żeby w Polsce było prawo o długość czasu aut sprowadzonych i niezarejstrowanych, więc możesz:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

21 Sie 2007, 23:19

a mi sie wlasnie zdaje, ze zaden pojazd nie ma prawa stac na drodze publicznej bez tablic rejestracyjnych . od tego one sa, od tego sa one.

:)
pozdrawiam serdecznie

Wonski
Wonski
Nowicjusz

Miejscowość: Belfast

22 Sie 2007, 16:23

jak będziesz chciał to możesz sobie nawet ustawić dwa autka na swoim terenie i nic ci nie zrobią. Tylko szkoda żeby stały bo po jakimś dłuższym okresie jazda nimi będzie raczej nienajlepsza.

Wonski napisał(a):a mi sie wlasnie zdaje, ze zaden pojazd nie ma prawa stac na drodze publicznej bez tablic rejestracyjnych. od tego one sa, od tego sa one.

:)

na drodze to nie ale na jego prywatnym terenie tak lub też np. na osiedlowym parkingu. Byle by tylko nie utrudniał ruchu innych pojazdów wszystko będzie ok.
Praxus
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin