Czasopisma motoryzacyjne - wydania naukowe

17 Sty 2013, 21:13

Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym zasięgnoać informacji na temat fachowych publikacji z branży motoryzacyjnej w formie czasopism czy biuletynów (Polskich i zagranicznych) z jakimi się spotkaliście. Ze znanymi pozycjami typu "Motor", "AutoŚwiat", "Automoto" czy "TopGear" jestem już zaznajomiony. Chodzi mi o konkretne, wręcz naukowe wydania dla osób, które nie tylko interesują się motoryzacją lecz zajmują się nią zawodowo. Takie rzeczy są trudno dostępne w zwykłym kiosku dlatego liczę się z ewentualną prenumeratą wysyłkową lub kupowaniem wersji elektronicznej.
Liczę na parę propozycji. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam :)
zgodson
Obserwowany

Auto: Nie mam

11 Lut 2013, 12:45

Mam do sprzedania nową książkę:

SAMOCHODOWY TRANSPORT KRAJOWY I MIĘDZYNARODOWY. KOMPENDIUM WIEDZY PRAKTYCZNEJ. TOM V
Autorzy: D. Starkowski, K. Bieńczak, W. Zwierzycki

Jest to najnowsze wydanie tej serii, tom V z 2012.
Kupiłem książkę do własnego wykorzystania, na dzień dzisiejszy nie jest mi już potrzebna. Książka nie nosi żadnych śladów użytkowania, mam ją kilkanaście dni i korzystałem tylko raz. Jest więc nowa.
Jest to najnowsza publikacja wydawnictwa SYSTHERM z zakresu transportu.

W obecnym tomie omówione zostały następujące zagadnienia: Przewóz artykułów żywnościowych, Przewóz żywych zwierząt, Transport odpadów, Przewozy specjalistyczne (nadwozia specjalistyczne), Transport ładunków nienormatywnych, Transport drogowy drewna, obszerny rozdział poświęcony zagadnieniom transportu kombinowanego oraz jednostek ładunkowych występujących w transporcie intermodalnym.

Poradnik został wzbogacony i uzupełniony o Suplement tomu IV wyd.1 - Przepisy w transporcie drogowym - System pobierania opłat za infra- strukturę drogową w Europie, zgodnie ze stanem prawnym z dnia 31.03.2012 r .

Poradnik ten opracowano z myślą o kierowcach i pracownikach zobowiązanych do uzyskania Świadectwa Kompetencji Zawodowych, a także o osobach zarządzających transportem. Zgromadzona wiedza jest niezbedną dla właścicieli i specjalistów przedsiębiorstw transportowych, organizacji samorządowych i stowarzyszeń transportowo-spedycyjnych, ośrodków kształcenia i doskonalenia kierowców zawodowych.

kontakt: [email widoczny po zalogowaniu], wystawiłem też na allegro. Cena 100zł+ koszty przesyłki
hojzymool
Obserwowany

Auto: porsze
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczny samochód – to może się opłacić
    Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...