Czemu taka tania ?

18 Wrz 2009, 17:06

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

czemu one wszystkie są takie tanie nówka koszytuje ponad 120tyś a tu takie ceny ? i te roczniki ? czyżby powypadkowe czy co ? bo mazda słabą firmą nie jest
wojtek10611
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

18 Wrz 2009, 17:29

wedlug mnie nie sa wcale drogie tylko tak poprostu stoja cenowo a ta Madzia
jest do sprowadzenia wiec trzeba doliczyc nie tylko oplaty rejestracyje w Polsce ale tez koszt transportu z USA
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Wrz 2009, 19:37

Bo tak stoją cenowo... Ja osobiście nie kupiłbym takiej RX8... To ma przyspieszenie jak Seicento po Swapie :roll:
Zresztą wyglądem to to też nie zachwyca
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

19 Wrz 2009, 17:10

Po:
1. Mało popularne na polskim rynku, przez co duża utrata wartości
2. Większość to powypadkowe złomy z USA
3. Nie zgodze się z Tobą [b]Daro20VT[/b] , mi sie bardzo z wyglądu podoba ten samochód :wink:
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

19 Wrz 2009, 18:51

Nie wszyscy lubią takie szpanerskie g***a, dlatego to auto nie ma dużego popytu. Auto niepraktyczne, dużo pali, mało komfortowe dla wszystkich oprócz kierowcy.
Jak chcesz się lansować i jeździsz sam - kupuj.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Wrz 2009, 21:59

Mi sie tam RX8 nawet podoba ale coz kazdy ma swoj styl
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...

19 Wrz 2009, 23:29

Za taką kaskę mam w cholerę innych, fajniejszych autek do wyboru. Na Polskie warunki nie ma sensu kupować takiego autka (zwłaszcza, że żadna rewelacja jeśli chodzi o wygląd :P ) no chyba, że masz w kupę kasy i będziesz się w nim jedynie lansowac, bo szczerze - autko mało praktyczne...
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

20 Wrz 2009, 15:29

wojtek10611 napisał(a):
czemu one wszystkie są takie tanie nówka koszytuje ponad 120tyś a tu takie ceny ?

a co się dziwi?
przecież po 3 latach prawie każde auto traci 50% wartości a tu auta 4-5 letnie
pewnie jeszcze były po naprawach powypadkowych no i już wiesz czemu takie tanie.
andrewb25

20 Wrz 2009, 15:39

Od razu lansować :neutral: Kto wie może do tego samochodu kolega ma jakąś słabość. Osobiście też znalazł bym za te pieniądze całą masę fajniejszych samochodów ale dla siebie. Jak kawaler i bogaty to czemu nie :grin:
Pawel_eM
Nowicjusz

Miejscowość: Braniewo

20 Wrz 2009, 22:55

RX-8 to bardzo fajny samochód, bardzo ładny i mocny. Sam się nad nim zastanawiałem ale niestety spalanie Mazdy przy tych przebiegach co robię, jest dla mnie za duże.

Jeśli ktoś jest singlem/kawalerem z panną, ma troszkę zarobków żeby utrzymać samochód i nie jeździ rocznie dużo to czemu by nie kupować RX-8? Co innego jak ktoś musi wozić też dziecko bądź kilka innych osób na dłuższe trasy i musi mieć oszczędną gablotę, to wtedy odpada.

PS. Kolorystycznie i silnikowo ta jest super: [link do oferty na Allegro wygasł]
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

21 Wrz 2009, 09:11

RX-8 to wyjątkowe auto, jedyne w swoim rodzaju. Świetne osiągi, znakomite właściwości jezdne, fajny wygląd. Ja również się nad nim zastanawiałem. Ale jak każde auto ma również swoje wady - dla mnie najważniejsze to: spalanie oraz ewentualne problemy z serwisem silnika wankla - u pana Józia w warsztacie raczej tego nie naprawisz - w Polsce nawet w ASO mogą być problemy, bo przecież nie ma RX-8 w oficjalnej sprzedaży. Skoro interesuje Cię takie auto, to praktyczność raczej dla Ciebie nie jest istotna - ale RX-8 jak na sportowe auto jest bardzo praktyczny: Z tyłu da się przewieźć 2 osoby w znośnych warunkach, które przy wsiadaniu nie muszą się specjalnie męczyć - bagażnik też jest :smile: Bardziej praktycznego auta sportowego nie znajdziesz. Koledzy piszą, że za te pieniądze można by kupić wiele aut fajniejszych - ciekaw jestem co by zaproponowali, bo mi się wydaję, że podobnych aut jest co najwyżej kilka, i to co najwyżej równie fajnych :smile:
I jeszcze jedno Wojtek - pod nickiem masz wpisane, że auta jeszcze nie masz - czyżby to miało być Twoje pierwsze auto? Jeżeli tak, to nie wiem czy rozpoczynanie swojej przygody z samochodami od auta ponad 200 konnego, na dodatek jeszcze z napędem na tył, to dobry pomysł...
pafka
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Alfa Romeo GT
Silnik: 1.9 JTDM 150 KM

21 Wrz 2009, 15:04

231KM to już całkiem nieźle... Ale i tak bym jej jednak nie kupił :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika