RX-8 to wyjątkowe auto, jedyne w swoim rodzaju. Świetne osiągi, znakomite właściwości jezdne, fajny wygląd. Ja również się nad nim zastanawiałem. Ale jak każde auto ma również swoje wady - dla mnie najważniejsze to: spalanie oraz ewentualne problemy z serwisem silnika wankla - u pana Józia w warsztacie raczej tego nie naprawisz - w Polsce nawet w ASO mogą być problemy, bo przecież nie ma RX-8 w oficjalnej sprzedaży. Skoro interesuje Cię takie auto, to praktyczność raczej dla Ciebie nie jest istotna - ale RX-8 jak na sportowe auto jest bardzo praktyczny: Z tyłu da się przewieźć 2 osoby w znośnych warunkach, które przy wsiadaniu nie muszą się specjalnie męczyć - bagażnik też jest
Bardziej praktycznego auta sportowego nie znajdziesz. Koledzy piszą, że za te pieniądze można by kupić wiele aut fajniejszych - ciekaw jestem co by zaproponowali, bo mi się wydaję, że podobnych aut jest co najwyżej kilka, i to co najwyżej równie fajnych
I jeszcze jedno Wojtek - pod nickiem masz wpisane, że auta jeszcze nie masz - czyżby to miało być Twoje pierwsze auto? Jeżeli tak, to nie wiem czy rozpoczynanie swojej przygody z samochodami od auta ponad 200 konnego, na dodatek jeszcze z napędem na tył, to dobry pomysł...