Części do samochodów - gdzie kupujecie ?

21 Gru 2016, 08:37

Moim zdaniem jeżeli chcemy kupić części samochodowe w dobrych cenach, na pewno warto wybrać takie sklepy jak autocraft24.pl . Znajdziemy tam bowiem ogromny wybór produktów do poszczególnych marek, jak również chemię samochodową czy akcesoria. Przy czym w razie jakichkolwiek wątpliwości, zawsze możemy liczyć na rzeczową pomoc obsługi.
Andrzej36
Nowicjusz

Auto: Ford

25 Gru 2016, 02:17

ja od lat kupuje na Domino24 i sobie chwale
kryształ

27 Gru 2016, 14:14

Popieram Pana Andrzeja sklep Auto Craft jest godny polecenia.
Miła obsługa niskie ceny i szybka dostawa.
marian5
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1995
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Audi A4 B7

17 Sty 2017, 22:10

Mi ostatnio bardzo pomógł portal 123czesci.pl - szukają potrzebnych części u dostawców w całej Polsce. potrzebowałam lusterka do mojego forda i dali mi namiary na dostawców z nowymi lusterkami i z używkami. przysłali na maila 5 ofert - sama wybrałam od kogo chcę kupić i kontaktowałam się już bezpośrednio z wybranym dostawcą.
jakobieta1
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: ford

18 Sty 2017, 11:23

Jeżeli chodzi o części do samochodu to ja zamawiam je zazwyczaj w dobrych sklepach internetowych co do których mam zaufania, a jako stały klient mogę też liczyć na rabaty, co jest dodatkowym plusem.
Bracks
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Citroen c5
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

26 Sty 2017, 13:20

Części warto kupować przez internet, wybór jest znacznie większy, niż w zwykłych sklepach, a ceny niższe, trzeba tylko upewnić się co do sprzedawcy. Akcesoria do samochodów także warto kupować w sieci. Jeśli potrzebne są wam torby do samochodu, to polecam te marki KJUST - są wymiarowo dopasowane pod konkretne auta, dzięki czemu idealnie wpasowują się do bagażnika, w czasie podróży ma to spore znaczenie.
adamm90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Opel Astra Sedan

01 Lut 2017, 19:43

Witam wszystkich. Czy ktoś może ma u siebie prywatnie stół warsztatowy? Taki jak ten:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

(lub podobny). Czy warto taki sobie sprawić do domu? Bardzo dużo robię na własną rękę w garażu. Mam bardzo dużo narzędzi i elementów i nie mam już gdzie tego trzymać. Może ktoś doradzi jaki wybrać?
kuto21
Nowicjusz

Auto: Skoda fabia

10 Lut 2017, 12:52

Od jakiegoś czasu zamawam na imoto. Serwis jest niby nowy ale już i tak sporo części można tam kupić.
KaMykk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1985
Auto: Hyundai

15 Lut 2017, 13:25

Ostatnio kupowałem alusy sparco i kilka kosmetyków do auta. Powiem ci, że trafiłem na całkiem fajne ceny i żadnych problemów z przesyłką. Przez internet się teraz opłaca załatwiać takie rzeczy :)
piegus
Początkujący

Auto: fiat

22 Lut 2017, 20:20

hmmmm ja ostatnio kupilem oleje i filtry od LucArt i wydaja sie spoko - nie wiedzialem o ich istnieniu i w sumie nic dziwnego bo maja jeszcze malo punktow sprzedazowych. A tak swoja droga jaki waszym zdaniem jest najlepszy olej ?
qvickreal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 1993
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.8 TDI
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1983

24 Mar 2017, 16:52

Ja najczęściej kupuje przez serwisy ogłoszeniowe, od prywatnych ludzi. Można często kupić w bardzo dobrych cenach części. Ostatnio szukałam ciekawych miejsc właśnie apropo części i natrafiłam na stronę https://imoto.zone/ . Tam po zarejestrowaniu numeru VIN samochodu serwis automatycznie dopasowuje części do niego i wskazuje najkorzystniejsze oferty. Jak dla mnie super opcja ;)
Adamila021
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 02 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

26 Mar 2017, 22:17

Ktoś z was w ogóle kupował używane auto części na szrotach lub skupach pojazdów? Nie chodzi mi oczywiście o układ hamulcowy, albo zawieszenie. Raczej mam na myśli drobnostki takie jak reflektory, lusterka albo elementy karoserii. Muszę wymienić pęknięte lusterko od strony pasażera i nie wiem jak to najlepiej rozwiązać. Czy jeśli znajdę odpowiedni kolor, to lepiej kupić tańsze na szrocie, czy od razu nowe oryginalne?
ankowski
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 06 2012
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Toyota Avensis

29 Mar 2017, 16:03

Mechanik ściąga na swoje konto.
Marek99
Początkujący

15 Kwi 2017, 16:17

Tutaj "Germaz-Bis" można kupić we Wrocławiu.
Germaz
Obserwowany

Auto: Mazda 3 B1

18 Kwi 2017, 09:40

Ogólnie to kupowałem na razie tylko szyby samochodowe i korzystałem z usług Szyby24. Jeżeli chodzi o inne akcesoria to na razie odpukać nie byłem zmuszony do tego.
adamjanicki
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 01 05 2015
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Rok produkcji: 2007