REKLAMA
Cześć.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jestem pewny czy ten dział jest odpowiedni dla tego typu pytania. Z góry przepraszam.
Od prawie 3 lat użytkuje nissana pulsara 1.2. Po roku miałem wrażenie, że coś stuka w zawieszeniu. Nie często, ale jednak było to słyszalne i wydaje mi się, że w aucie które ma rok jest to niedopuszczalne. Pojechałem do ASO, ale jak to ASO "wszystko jest w porządku"
Zbliża się ostatni przegląd w ASO. Po nim kończy mi się gwarancja na samochód. Chciałbym aby prześwietlili samochód co jest z nim nie tak i ewentualne usterki w ramach gwarancji jeszcze wymienili jeśli to możliwe. Jednak obawiam się tekstu "wszystko jest w porządku". Szczególnie mi na tym zależy ponieważ od pewnego czasu coraz częściej słyszę niepokojące dźwięki z zawieszenia.
I tutaj moje pytanie. Czy jest możliwość przed przeglądem podjechać do jakiegoś niezależnego serwisanta, mechanika, specjalisty, który wydał by jakiś raport i ASO by musiało się do tego jakoś odnieść jeśli coś by wyszło nie tak? Jeśli tak to gdzie mogę takie badanie wykonać? Normalnie w stacji kontroli pojazdów czy u kogoś innego?
Pozdrawiam