REKLAMA
Witam.
Od jakiegoś czasu zajmuje się sprzedażą używanych części do samochodów osobowych. Mam kilka aut, które zakupiłem z przeznaczeniem na części.
Niektóre części kupujemy tylko nowe, ale wiadomo że czasem lepiej kupić używaną, ale oryginalną część. Również jeśli chodzi o blacharkę, to ludzie głównie kupują używane błotniki, maski, drzwi itp.
Jeśli chodzi o mój mały interes to mam już małą grupę klientów, ale chciałbym dotrzeć do większej ilości potencjalnych kupujących, w związku z czym mam pytanie do Was:
-czy zdarza Wam się kupować używane części do swoich samochodów?
-jeśli tak, to gdzie szukacie? w okolicznych szrotach, warsztatach czy może na internecie?
Ja na razie wystawiam ogłoszenia tylko na olx.pl, w kategorii - części samochodowe. Z tym że nie wystawiam wszystkich części po kolei, tylko jedno ogłoszenie z tytułem np. "Audi 80 B4 wszystkie części - szyba, maska, zderzak, lampy". W opisie dodaje więcej informacji o samochodzie z którego sprzedaje części, oraz kilka dokładnych zdjeć.
Jak myślicie, jak można dotrzeć do wiekszej grupy osób? wystawić kilka osobnych ogłoszeń z najbardziej wartościowymi częściami, np. skrzynia, silnik, maska, zderzak, rozrusznik itp ?
I jak myślicie, warto wystawiać jeszcze ogłoszenia na Allegro/otomoto.pl czy już raczej wszyscy przeglądają tablice?
Może dodatkowo jakieś ogłoszenia na slupach w okolicznych miejscowościach?
Z góry dziekuje za Wasze porady, pozdrawiam