[Seat Cordoba]Częste uszkadzanie linki sprzęgła

04 Maj 2013, 17:34

Witam

Jako że te mój pierwszy post na tym forum chciałbym się przywiać :)

Otóż mam takie problem, ostatnio dość często (ostatnią linkę założyłem miesiąc temu, a zerwała się z 3 dni temu) uszkadzają mi się linki od sprzęgła.

Generalnie tak to zawsze wygląda:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Gdy zakładałem teraz linkę, to zauważyłem że ten "grzybek" od niej, wchodzi do środka karoserii i opiera się na otworze o mniejszej średnicy wewnątrz niej. Stwierdziłem że w tym miejscu może być problem i zamontowałem na grzybku podkładkę. W tej chwili to wygląda tak:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pedał sprzęgła chodzi teraz o niebo lepiej (o wiele wiele lżej niż przedtem), no ale zauważyłem znów powolne zsuwanie się oplotu po przejechaniu ~20km (można to zauważyć na drugiej fotce.) Nie wiem czy to będzie dalej postepować czy jednak jest to oznaka coraz to głębszego uszkodzenia linki.

I tutaj moje pytania:

-Czy dobrze zamontowałem linkę? (Wydaje mi się że jednak źle, no ale sprzęgło lepiej chodzi)

-Jeśli źle, to w takim razie co może być przyczyną tak częstego uszkodzenia linki? W sumie linkę wymieniałam rok temu, miesiąc temu no i parę dni temu. Wszystkie linki były firmy NK.

Pozdrawiam
elmariachi
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75KM AEE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS - samochód do driftu
    IS od Lexusa jest bezpośrednim konkurentem serii 3 i również interesującą bazą na auto do driftu. Szczególnie, kiedy weźmiemy pod uwagę pierwszą generację modelu w wersji IS 300. W tym wariancie kompaktowego ...