Często padane pytanie: auto do 8 tys.

02 Maj 2010, 09:01

Witam jak wiadomo z nicku jestem kobietą mam 23 lata, i jak co 2 kobieta kompletnie nie znam się na autach:) (tak,nie jestem z tego dumna:)) ok przechodząc do sedna sprawy:
potrzebuje autka w miarę ekonomicznego nie jestem pewna czy lepiej gaz czy diesel, obecnie użytkuje cinquecento ale on spala 10 litrów na 100 km i ogółem sypie się, napisze jeszcze że mieszkam w Tarnowie a dom rodzinny mam 160 km stąd a w 2 strony to ponad 300 km, także jeżdżę tam nawet 3 razy w miesiącu więc autko też musi być trwałe nie narzekam na czinkusia bo nie zawiódł mnie jeszcze ale potrzebuje autka troszkę większego,potrzebuje autko w miare rocznikiem znaczy ewentualnie 98 rocznik choć nie kryje że może być młodsze
mam pewne typy ale nie wiem czy trafione:
- rover seria 200 lub seria 400 i tutaj chyba zdecydowała bym się na diesla
- mazda 323f
ogółem bardzo proszę o Waszą pomoc bo nie mam pojęcia co wybrać.

z góry dzięki i pozdrawiam:)
kaska2912
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

02 Maj 2010, 09:08

Jak dla kobiety to może Fiat Punto II albo VW Polo 6N??

Tutaj pokaże Ci te auta ale linki są przykładowe bo zaraz mi sie tu "wielcy znawcy" zlecą że to złom,wieś itp.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Maj 2010, 09:32

znaczy tak polo odpada wiem że VW to dobre auta ale jakoś nie ma się czy chwalić znaczy co 2 osoba ma polo lub golfa lub punto albo corsę chciała bym coś innego, byłam nastawiona na nubirę lub lanosa albo accenta( na nowej budzie z 2000 r.) ale zaraziłam się tym roverem i chciała bym się dowiedzieć coś więcej o tej marce.
kaska2912
Początkujący

02 Maj 2010, 09:58

kaska2912 napisał(a):- rover seria 200 lub seria 400 i tutaj chyba zdecydowała bym się na diesla

Te Rovery to takie Hondy Civic w innym wydaniu. Osobiście nigdy nie jeździłem Roverem, więc mogę się podbierać jedynie opiniami innych. Mój były sąsiad kupił z 5 lat temu Rovera 200 właśnie i bardzo sobie chwalił. Był mechanikiem, elokwentnym człowiekiem w ogóle, więc wiedział co robi. Sprzedał po kilka dobrych latach z powodu kupna większego auta. On by polecał ;)
kaska2912 napisał(a):- mazda 323f

Śledząc moje starsze posty można wyczytać, że to najczęściej przeze mnie polecane auto ;) Sam mam Mazdę, MX-6, i jestem bardzo zadowolony z jakości.
kaska2912 napisał(a):nie ma się czy chwalić znaczy co 2 osoba ma polo lub golfa lub punto albo corsę

Uwielbiam takie podejście :) W takim wypadku 323F BA będzie dobra, chociaż jest to coraz popularniejsze auto. Minus? Nie ma wersji diesla w tej budzie, więc dla Ciebie jedynie gaz.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

02 Maj 2010, 10:34

kaska2912 napisał(a):znaczy tak polo odpada wiem że VW to dobre auta ale jakoś nie ma się czy chwalić znaczy co 2 osoba ma polo lub golfa lub punto albo corsę chciała bym coś innego, byłam nastawiona na nubirę lub lanosa albo accenta( na nowej budzie z 2000 r.) ale zaraziłam się tym roverem i chciała bym się dowiedzieć coś więcej o tej marce.

Mazde i Rovera też idzie często spotkać na ulicy tak samo jak Lanosa,Nubire czy Accenta.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 10:40

Mazde i Rovera też idzie często spotkać na ulicy tak samo jak Lanosa,Nubire czy Accenta.[/quote]

wiem i z góry sorki ale wymienione przez Pana samochody są dla mas- znaczy dla chłopców którzy lubią zaszaleć ja jestem babą:) i ogółem to zwracam uwagę bardziej na wygląd, wiem wiem tak auta się nie kupuję:)
kaska2912
Początkujący

02 Maj 2010, 10:57

Nie mów mi na pan :wink: a co byś powiedziała jeszcze np na Fiata Brave??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 11:13

kaska2912, a może MX-3? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub [link do oferty na Allegro wygasł]
W naszym trójmiejskim klubie Mazdy mamy dwie użytkowniczki MX-3, które sobie chwalą ;)
Ostatnio edytowany przez pawelMX6, 02 Maj 2010, 11:16, edytowano w sumie 1 raz
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

02 Maj 2010, 11:13

a no nad tym modelem też myślałam ale jak jest z fiatami do 8 tys brava by była ale jest tak jeżdżę fiatem sama i sporo wydawałam na cienkiego a to pompa a to tłumik a to uszczelki a to coś tam i coś tam sporo było remontów choć jak jechał to już do końca wyznaczonego celu i tak myślałam że już fiata nie chce nie wiem, oj bedziecie mieli tu ze mną ciężko:)

ok znalazłam coś takiego tylko nie wiem czy opłaca się nad tą marką w ogóle zasiadać?

i takiego, ale nie wiem czy nie jest cena za niska?

[ Dodano: Nie Maj 02, 2010 11:16 ]
pawelMX6 napisał(a):kaska2912, a może MX-3? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] W naszym trójmiejskim klubie Mazdy mamy dwie użytkowniczki MX-3, które sobie chwalą ;)

śliczna tylko szkoda że tak daleko, to jest jakieś 5 godz jazdy a nie daj Boże coś by było nie tak.
kaska2912
Początkujący

02 Maj 2010, 11:53

A bo z cienkim tak już jest,taki jego kaprys,jakieś pierdoły lubią sie zawsze popsuć ale z Brava tak żle nie ma.Nie no spokojnie poradzimy sobie,każdy przeciez potrzebuje pomocy :wink: co do linków to tak 206 znowu nie jest tak awaryjnym autem i nad nią tez mozesz sie zainteresowac,ta biała 206 wygląda wporządku tylko przebieg pewnie skręcony no i cena coś za tania :roll: a ten srebrny Rover też wygląda wporządku i cena też wporządku ale o nim sie nic nie wypowiem bo niewiem nic.A jeszcze co do MX3 to przecież mozesz poszukać takiej blisko Twojego miejsca zamieszkania:
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 20:42

To moze i ja sie wypowiem jako kobieta - W zeszlym roku kupilam przepieknego turkusowego roverka 200, z niskim przebiegiem (choc pewnie byl krecony) za smieszne pieniadze - co dalo mi nauczke - tak jak go kupilam tak szybko zdazylam znienawidziec - psul sie niemilosiernie, a to obroty swirowaly, a to pekl jakis wezyk od paliwa i lalo sie, 2 razy skonczylo mi sie paliwo (brak rezerwy+ przeklamujacy licznik) no i w zime potrafil lyknac 18 l/100 km :shock: Wladowalam w niego kupe kasy i nerwow i bylam strasznie szczesliwa jak sie go pozbylam. Ale moze to ja poprostu mialam pecha...
Obecnie jezdze Brava i uwielbiam ten samochod :wink:

Ta Mazda z wygladu przypomina troche tigre, ktora nigdy mi sie nie podobala, zdecydowanie lepiej prezentuje sie 323
A mitsubishi colt? nie wiem jak z jego awaryjnoscia i w ogole, wiec prosze mnie nie besztac :wink: jedynie podoba mi sie wizualnie
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

02 Maj 2010, 22:44

Skoro wypłynął temat Rovera 200 to i ja się podłącze z pytaniem o ten samochód.
Czy ktoś jeszcze może coś powiedzieć o tej marce?
Mala88 nie ma szczególnych wspomnień, a może ktoś inny mógłby coś dopiwiedzieć - awaryjność, dostępność i ceny części, jakimi silnikami można się zainteresować itp.
Bo trzeba przyznać, że cenowo to faktycznie wydają się kuszące, np.

smycel
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Maj 2010, 22:50

kaska2912 napisał(a):rover seria 200 lub seria 400
nie popadajmy w "anglikomanię" Taki Rover to może być niesprawdzony zawodny szmelc do którego z zakupem części możesz się bujać i to bardzo długo... :neutral:
Proponuje pomyśleć za czymś rozsądniejszym, niemiecką sprawdzoną marką np Ford, Opel, VW, Audi :cool:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

03 Maj 2010, 12:15

ja miałem w rodzinie rovera ale tę nowszą wersję 25 przez 3 lata w silniku 1.4 i śmigał bez problemu zwrotny dość szybki, z częściami fakt może być mały problem ale teraz jest chyba lepiej bo sporo anglików sprowadzają
sikor9050
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

03 Maj 2010, 20:14

hej z tego co wiem to tam do rovera pasują części hondy lub polonezów? ale pewna nie jestem a może jakiś accent? na nowej budzie o np ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kaska2912
Początkujący