REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ona świeci bo jest zapisany jakiś błąd w sterowniku i trzeba sprawdzić dokładnie jaki on jest.paweeelooo napisał(a):1. Czy ta kontrolka świeci się z powodu tego wtryskiwacza?
Nie wydaje mi się żeby to było problemem powonienia gazu który czujesz.paweeelooo napisał(a):2. Czy przez ten wtryskiwacz czuć gaz, czy może gdzieś indziej szukać problemu?
Tego nie wiem sporo mapa była dobra to nie ma sensu jej ruszać to na pewno nie naprawi wtryskiwacza.paweeelooo napisał(a):3. Po co zresetował mapę?
Generalnie tak powinno być przy całym sprawnym układzie zasilania ale jeżeli wtryskiwacz niedomaga to możesz mieć cały czas podwyższone spalanie.paweeelooo napisał(a):4. Czy jak trochę pojeżdżę to średnie spalanie na komputerze pokładowym się unormuje tak, jak było wcześniej?
Z tego co wiem regenerujesz całą listwę. Wrzuć może zdjęcie zobaczymy jak to wygląda. Masz w książce od gazu info jakie to są listwy wtryskowe? Masz pewnie dwie które obsługują po trzy cylindry.paweeelooo napisał(a):5. Trzeba zrobić jeden wtrysk, czy całą listwę?
paweeelooo napisał(a):Pogorszenie składu spalin"
paweeelooo napisał(a):Czy przy wtryskach na wężach nie powinno być opasek?