Czujnik lakieru jaki kupić?

15 Gru 2014, 16:30

Witam wszystkich.przepraszam jeżeli w złym dziale pisze to proszę o przeniesienie do poprawnego, a teraz do rzeczy.
Chciałbym kupić Czujnik Lakieru tylko nie wiem jaki byłby najlepszy jak możecie prześlijcie linki chodzi mi taki do 220zł.pozdrawiam
Leszczorek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

19 Gru 2014, 11:02

Zerknij sobie na ten model: MIERNIK LAKIERU MGR 1 S FE. Koszt to 219 zł. Mieliśmy kiedyś konkurs z tymi miernikami na forum sam je sprawdzałem i myślę że to dobra inwestycja.

Ten który ci podałem mierzy grubość powłoki lakieru samochodowego na stali i stali ocynkowanej. Zakres pomiaru do 1.5 mm. Rozdzielczość pomiaru 1 um. Sonda (czujnik) na przewodzie 80 cm dzięki czemu pomiar jest szybszy i dokładniejszy. Pamięć miernika 30 pomiarów. Tester lakieru posiada podświetlany ekran. Miernik lakieru zawiera certyfikat CE.

Jak chcesz sprawdzać również aluminium to możesz dołożyć do kwoty którą masz 50zł i pomyśleć nad Miernikiem lakieru MGR-11-S-AL.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

19 Gru 2014, 14:04

Popieram to, co pisze Artek - mam ten miernik, używam go dość często i muszę powiedzieć, że jest on warty pochwały. Przynajmniej ja jestem zadowolony. Nawet lakier na futrynach drzwi u kumpla zmierzyłem i powiedziałem mu, ile razy miał malowane :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Gru 2014, 11:45

Dzieki za informacje to trzeba będzie zakupić taki model skoro sprawdzony :).
Leszczorek
Nowicjusz

18 Lut 2015, 21:20

W granicach 300zł już kupisz czujnik, które dosyć dobrze pokaże czy auto było malowane lub czy jest szpachla. Polecam dopłacić kilkadziesiąt złotych i dokupić z możliwością mierzenia aluminium (nie wiadomo kiedy może się przydać).
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Lut 2015, 15:57

Już zakupiony ale dzieki za pomoc.właśnie kupiłem z mierzeniem alu :)
Leszczorek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    W deszczowe dni wzrasta liczba kolizji pojazdów z pieszymi
    W deszczu łatwiej o kolizję z udziałem pieszego – nawet o 58% w przypadku ulewy(1). Deszcz pogarsza widoczność i wydłuża drogę hamowania, dlatego przy takiej pogodzie kierowcy powinni zachować szczególną ostrożność. ...

22 Lut 2015, 01:31

Alu zawsze może się przydać, tym bardziej, że część nowszych aut ma elementy z aluminium. Dobry wybór! :) Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001