Czujnik położenia wału Toyota Celica

06 Paź 2014, 09:55

Mam do kupienia taką Toyotę:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Jednak mam do niej trochę daleko, a właściciel pisze że uszkodzony jest czujnik położenia wału, samochód nie wkręca się i się dławi. Patrzę na cenę czujnika i kosztuje 150 zł, więc trochę podejrzane mi się wydaje że nie chce mu się tego zrobić i sprzedać samochodu drożej. Macie jakieś sugestie co może być przyczyną tej usterki? Czy to może jednak na prawdę czujnik wału?
komor
Obserwowany

Auto: VW Sci Mk1 Cabrio

15 Paź 2014, 15:30

Jeżeli podpisze z Tobą umowę o stanie auta, i że będzie działał bez zastrzeżeń po wymianie tego podzespołu, a w przeciwnym razie zwraca kasę i zabiera auto, to możesz się zakręcić. Czasem ludziom się nie chce w auto inwestować i wolą go sprzedać, bo np potrzebują pieniędzy. Minus jest tak, że nie sprawdzisz auta, ale możesz w umowie wpisać dodatkowe sprawy jakieś dotyczące sprawności. Np wobec niemożności wykonania jazdy próbnej, masz 15 dni na usunięcie usterki i sprawdzenie sprawności auta i jeżeli okaże się niedostaczena, np potencjalne naprawy przekroczą jakiś określony poziom, to auto oddajesz i dostajesz zwrot kasy. Transakcje takie są jednak obarczone sporym ryzykiem i warto uważać.
cosmopll
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Astra - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego hatchbacka odmiana Dynamic wyposażona w silnik Diesla o pojemności 1,6 litra i mocy 136 KM została wyceniona na kwotę 91 200 zł. Napęd przekazywany jest w tym przypadku za pomocą automatycznej skrzyni biegów ...