Czy auto z ogłoszenia jest wart tych pieniędzy?

28 Lis 2015, 17:34

Tutaj masz ładnego Passata [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lis 2015, 18:33

Gość coś kręci odnośnie gazu albo faktycznie nie ma wiedzy.Cena raczej sztywna.No i bodajże jest częściowo tylko ocynkowany.
jaroslaw76
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 2005
Auto: Nie mam

29 Lis 2015, 09:19

Owszem ocynk jest częściowy ale ja nigdy nie widziałem jeszcze pognitej B4.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lis 2015, 18:34

Chodziło o PASSATA B4, ma częściowy ocynk. Co jeszcze jest w ocynku do 4500 zł i wart uwagi?
Ostatnio edytowany przez jaroslaw76, 29 Lis 2015, 18:44, edytowano w sumie 1 raz
jaroslaw76
Początkujący

29 Lis 2015, 18:44

Wiem i o tym pisałem.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lis 2015, 18:52

Pug 406 ma pełny ocynk. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...

29 Lis 2015, 19:00

Audi 80 też miały dobry ocynk.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

30 Lis 2015, 10:06

Audi ok ale pytanie czemu tak długo nikt nie kupuje? Jedno jest od początku listopada. Cena wydaje się ok jak za ten stan. Silnik 90 KM też ok bo to mono wtrysk i wytrzymuje bardzo duże przebiegi. Ponoć po przebiegu 200-300 tys. km wystarczy wymienić uszczelniacze na zaworach i prześmiga drugie tyle,oczywiście jeżeli był dbany.Jest bardzo dobry do gazu no i wystarczy gaz drugiej generacji. Wersja 115KM na wielowtrysku jest już bardzie awaryjna i zalecana jest instalacja trzeciej generacji.Może być też kombi. Po rozmowie z żoną decyzja jest taka żeby jednak była klima. Jest tych modeli wiele mniej z klimą ale poczekamy. I nie chodzi tu o typowy bajer ,wygodę lecz o to że mieszkam nad zatoką . I latem jadąc od siebie na trójmiasto mam często korki a jadąc z półwysep do pracy lub w stronę Jastrzębiej Góry,Karwi to rano jest ok ale po pracy trzeba stać w korku,a przy takich upałach jak była jest to masakra a zapowiadają jeszcze większe. W cenie 4000-4500 zł są oferty z klimą tylko trzeba poszukać. Ewentualnie inne auto ale uważam że nie mając garażu i mieszkając przy wodzi coś typu Astra itp. szybko zacznie gnić. Może lepiej już wtedy jakiś Golf z klimą,albo Seat albo jakiś francuz ale obawiam się o koszty utrzymania francuza. Szukam Audi i chyba lepiej poczekać i kupić takie jak się chce niż inne i potem narzekać. Ocynk to ocynk. Ceny za Audi są raczej sztywne i dlatego tak długo je sprzedają no i mają dużą pojemność co am duże znaczenie. Ja mam prawie maksymalne zniżki to PZU mi za takie auto wyliczyło 470 zł na rok. Mam jeszcze motor u nich. Więc auto z gazem i klimą. Audi raczej 90 KM,no chyba że bym nie znalazł to 115KM JEŚLI BĘDZIE OKAZYJNIE. Ale myślę że te 4000 i więcej trzeba dać za B4 a co Wy na to? Czy to mało?
P.S - po rozmowie ze sprzedającymi to słyszę tylko że to cena jak za rower średniej klasy (te 4000 tys.) a odnośnie negocjacji to tylko na miejscu.Te modele nie mają klimy ale czy są warte tej kasy bez handlowania :roll:
Mi nie zależ żeby kupić coś za dobre 3000 zł i potem się wkurzać.Jeżeli trzeba to dam tyle ile chcą. Wiadomo że za chwilę może trafić się okazja o 1000 zł taniej ale jak tak by myślał to rok mogę czekać. Ile warto dać maksymalnie za Audi 80 i czy ma sens jechać w Polskę kilka set kilometrów widząc tylko opis i zdjęcia. Oczywiście gdy w opisie jest wszystko ok. Bo zdarzy się tak że auto z wybranym wyposażeniem,czyli klimą ,będzie 300 KM ode mnie.Czy jednak czekać na coś w pobliżu lub na coś innego?
Odnośnie natomiast tego auta z ogłoszenia poniżej to gość nic nie chce słyszeć o targowaniu przez telefon.Choć też auto już chwilę jest - [link do oferty na Olx wygasł]
Natomiast AUDI poniżej ma spory przebieg, ale to nic,natomiast jest gołe,prócz wspomagania nie ma kompletnie nic.Napisałem do gościa z paroma pytaniami a on sam mi napisał że potrzebuje kasę na LPG do auta które kupił i jest wstanie sporo zejść z ceny,a nie pytałem o to.Więc tak jak już pisałem 4000 zł plus-minus to można wyrwać z klimą,ABS itp.I pewnie jest małe zainteresowanie bo to golas.Tak myślę,setki tych ogłoszeń przeleciałem w porównaniu ceny i wyposażenia.
jaroslaw76
Początkujący

30 Lis 2015, 22:24

A co może być z tym nie tak?
jaroslaw76
Początkujący

30 Lis 2015, 22:40

Opis ogłoszenia sugeruję, że może to być niezły złom, także nie warto tak daleko się fatygować.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

01 Gru 2015, 15:07

Wygląda super. Opis chyba przesłodzony co? Taki niby stan i nowy gaz i ktoś się pozbywa za tyle, co w stanie wiele gorszym sprzedają. A może to zły tok myślenia. Zresztą to za daleko żeby ryzykować.
jaroslaw76
Początkujący

01 Gru 2015, 20:52

Widziałeś liczbe wyświetleń? Jakby była taka super to dawno ktoś by łyknął..
Barol
Awatar użytkownika

02 Gru 2015, 20:54

Autem mam dojeżdżać do pracy 5-25km , sam.Wybrałem Audi B4 gdyż ma ocynkowane blachy, a ja nie mam garażu i auto będzie parkować przy samej zatoce.Opinie są różne na forach,jedni piszą że brać bo silnik 90 KM jest super do gazu,karoseria mocna itd.Inni że dużo pali,jest powolny itd.A co kupię innego za 4000 może 5000 zł,co po roku nie będzie robiło się już rude?Czy to aż takie złe auto,na dojazd do pracy?Czy pomyśleć o innym?Oczywiście z gazem i nie mniejsze.
jaroslaw76
Początkujący

02 Gru 2015, 21:29

Tą widziałeś? Wymienić przedni błotnik i wygląda genialnie.
Barol
Awatar użytkownika

03 Gru 2015, 18:04

Jest zagazowany od 10 lat,to trochę długo jest.No i butla nie ma atestu a gość tego nie bierze pod uwagę przy cenie auta a ta nie jest aż taka atrakcyjna.Auta zagazowane powyżej 10 lat i bez atestu to po trzy tysie chodzą.Bardziej patrzę na silnik ABT 90 KM.Mniej awaryjny i gaz drugiej generacji,czyli mniejsze koszty napraw.Ale 115KM jak by była jakaś okazyjna to bym pomyślał.Dobrze by było z klimą gdyż na moim terenie latem jest pełno turystów i korki po 30 km albo się stoi 2,5 godziny, szczególnie jak deszcz pada to jest masakra się przemieszczać.A upały mają być jeszcze większe niż były w tym roku.
jaroslaw76
Początkujący