Jakie audi A4 B5

01 Sty 2016, 20:34

Witam może mi doradzicie jakie audi kupić?
Budżet 4700 nie mówcie mi że z tą kase nie kupie nic sensownego bo wiem ze kupie.Kumpel dał niecałe 5tys i smiga jak milo.
Najlepiej było by 1.8 ben/gaz albo 1,9 disel w okolicy jest kilka modelów takie jak mnie interesują

Jutro jade rozejrzeć się co jest w komisach.Znalazłem coś takiego

[link do oferty na Olx wygasł]

jestem z woj kuj pom jak możecie to dajcie linki :)
wiencon33
Początkujący

Prawo jazdy: 18 05 2010
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1.2 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

01 Sty 2016, 20:43

1.6 to tragedia w tym aucie, miałem (nie)przyjemność prowadzić taki bolid. Druga sprawa to pomyśl logicznie, ile handlarz za niego dal, aby na tym zarobić? Cena jak za audi 80 b3 do poprawek...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

01 Sty 2016, 20:49

Dał 5k a ile włożył przez ten czas od kupna?;>

Jeżeli chodzi o ten egzemplarz to klapa bagażnika jest jakby bielsza od reszty i zderzak tylny.

[link do Sprzedajemy wygasł] - zobacz tego.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

01 Sty 2016, 20:56

Do 5 tys to z połowy lat 90, tak 96-97 max wg mnie, jak zaczniesz szukać młodszych i to z lepszymi silnikami to kupisz śmieci i tyle.

Może coś takiego?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

tu z kolei masz dużo droższy ale moim zdaniem bardzo zadbany i od razu widać po zdjęciach mimo że handlarz
[link do oferty na Allegro wygasł]

Pamiętaj też że 90% aut w komisach to składaki z 10ciu, totalne śmieci z zachodu, oni muszą zarobić, a nikt nienormalny na zachodzie nie jest i jak ma dobry to kosztuje tyle co u nas a nie 500 euro..
Lepiej kupować od kogoś prywatnie i dołożyć nieco..bo zamiast 5 tys dasz 8...ale masz pewne auto..a tak dasz 5..w które włożysz następne 10..
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Rok produkcji: 2000

01 Sty 2016, 21:16

Kieł napisał(a):http://sprzedajemy.pl/audi-a4-b5,30120367 - zobacz tego.
chiński ksenon zawsze spoko :D
Lovato34 napisał(a):Może coś takiego?
sprowadzony po opłatach za 5.8k świetna propozycja :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG

01 Sty 2016, 21:22

Lampy można zmienić,a ałdi źle nie wygląda jeszcze jak za 4 by oddał.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Firmowe hatchbacki klasy C – co oferują wersje bazowe?
    Według najnowszych danych Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego najpopularniejszym segmentem minionego roku okazała się klasa C. Od stycznia do grudnia zarejestrowano w sumie 139 tys. kompaktów. Jak podaje Samar, ...

01 Sty 2016, 21:32

Kolega kupił ehh znowu ten sam tekst.. to wcale nie oznacza że Tobie też się musi udać bo dobre A4 do 5k to jest nierealne no chyba że do poprawek albo własnie mułowate 1.6 z którym będziesz miał póżniej problem żeby sprzedać,jest tu na forum taki jeden co już dwa miesiące buja się ze sprzedażą 1.6 i zainteresowanie praktycznie zerowe..

Druga sprawa pomyślcie logicznie wiencon33 i Lovato34 A4 z waszych linków są od handlarzy to ile oni musieli dać za nie żeby jeszcze zarobić? Ta zielona z Niemiec to chyba za 500euro wyrwana i ten przebieg.. :lol:

Z mojej strony leci Audi 80 B4,za 4-5k znajdziesz ładny egzemplarz i napewno o wiele szybciej niż A4.
[link do oferty na Olx wygasł] - prawy przód w innym odcieniu,prawy tył był prawdopodobnie ruszany ale za to jest klima i długie opłaty.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko spora liczba wyświetleń zastanawia..
[link do oferty na Olx wygasł] - również z prawym tyłem coś było i też długie opłaty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

01 Sty 2016, 21:47

Jak jesteś uparty na Ałdi A4 (czego trochę nie rozumiem, ale ok - nie muszę), musisz wiedzieć, że w tym budżecie będzie to najsłabszy benzyniak 1.6.
[link do autocentrum.pl wygasł]
Będzie mułem.
[link do autocentrum.pl wygasł]
Po mieście licz 10,5 - 11. Więc z ekonomicznością raczej nie ma nic wspólnego.
Komplet wahaczy na przód kosztuje tyle:
[link do oferty na Allegro wygasł] + wymiana.
Poprzedniemu właścicielowi raczej nie będzie się opłacało zrobić Ci tego w prezencie. Licz się z wymianą prędzej czy później. Analogicznie jest z rozrządem - nikt nikomu obcemu prezentów nie robi.
W tak niskim budżecie unikaj aut sprowadzonych przez handlarzy. Oni muszą na tym zarobić, kupują w Niemczech trupy i tutaj reanimują po kosztach abyś odjechał z placu. "gwarancja do bramy - dalej się nie znamy" :lol:

Jeśli dalej nie jesteś zniechęcony to i tak kupisz Ałdi i tak.
Zainteresuj się tym:

Napisz proszę tylko co widzisz w aucie? "Prestiż" marki czy wygląd? Nie pytam złośliwie.
BrutusM
Początkujący

Auto: Japonia

01 Sty 2016, 21:57

Ale chwileczkę, w czym problem? Zaprezentowałem auto z targetu autora..z komisu/od handlarza ale za to z lepszym silnikiem :yes:
Ja bym żadnego tego typu nie kupował i wiem skąd te auta są..ale trudno zebym przy budżecie autora poniżej 5 tys prezentował A4 za 10 k..
Z resztą nagle oburzenie a jak w innym temacie twierdziłem że się nie kupi zdrowego A3 1,8T z 98 roku za 7-8 tys to byłem wyśmiewany że to 18 letni kompakt to ile ma kosztować...

Audi 80 fajne, tylko obawiam się że to nie są auta dla autora i nimi po prostu nie będzie zainteresowany...

Z resztą problemem jest przekonanie autora że do 5k kupi A4 B5 no więc?
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Sty 2016, 22:08

Już zabłysnąłeś swoją wiedzą twierdząc, że Golf IV na zawieszeniu dobrej firmy (Lemforder może być, czy za słaba dla "Pana"?) będzie tak samo komfortowy jak MB S Classe. :lol:
BrutusM
Początkujący

Auto: Japonia

01 Sty 2016, 22:28

Lovato34 napisał(a):Z resztą nagle oburzenie a jak w innym temacie twierdziłem że się nie kupi zdrowego A3 1,8T z 98 roku za 7-8 tys to byłem wyśmiewany że to 18 letni kompakt to ile ma kosztować...
Dalej podtrzymuje swoje zdanie a A4-kę spokojnie można kupić już za 4k, ale to takie minimum. Mówię tutaj o aucie od prywaciarza, z silnikiem 1.6, bez wyposażenia (korby w drzwiach, brak klimy..)
Oczywiście nie mówię że nie będzie do poprawek, bo pewnie będzie ale da radę ogarnąć to niskim nakładem pracy.

Np. ta co kolega wrzucił wyżej
Zapewne z tej ceny jest spokojnie coś do urwania i za 4600-4700 do wzięcia :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Sty 2016, 22:43

Jak sąsiednie województwa wchodzą w grę to zobacz:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

01 Sty 2016, 23:05

Znam przypadek jak ktoś kupił a4 za 3000 , w której była krzywa podłużnica całe zawieszenie do roboty a silnik oczywiście 1.6 pocił sie tak że masakra. No ale kupił a4 i był szczęśliwy, pare dni, potem sprzedał handlarzowi za 1100zł, tak kończą się właśnie okazję
Sprzedam :
Volvo v70 03r. d5 PL blachy
Seat Leon 1.6 03r. z niemiec
kyrtapSzn
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 115km

01 Sty 2016, 23:22

BrutusM napisał(a):Już zabłysnąłeś swoją wiedzą twierdząc, że Golf IV na zawieszeniu dobrej firmy (Lemforder może być, czy za słaba dla "Pana"?) będzie tak samo komfortowy jak MB S Classe.

Tak, bo to prawda...tylko Ty sam hipokrytycznie podchodzisz do tematu, pokzujesz autorowi komplet wahaczy za 1,5k a potem auto za 5 tys :D
Myślisz że ten gość który sprzedaje takie rzeczy tam wkadał?
75% ludzi tego typu części montuje:
[link do oferty na Allegro wygasł]

które są wytłuczone po pół roku i od początku mają większy luz..
Przejedź się kiedyś jakimś VAG-iem od zapaleńca który nie szczędzi pieniędzy na zawieszenie i koła/opony to zobaczysz o czym mówie a nie a4 za 5k...
to ten gość włożył wahacze, amory, do tego może nowy akumulator, płyny i w sumie 5k poszło...z robocizną czyli za darmo go oddaje..

i jakbyś chciał wiedzieć ja nie porównywałem Golfa IV do MB S-klasy na zasadzie jakości materiałów, foteli, wykończenia wnętrza, wyciszenia, tylko sam komfort przy jeździe po nierównościach, że tak samo jest cichutko i delikatnie w obydwu autach ale móimy o tamtych czasach a nie o nowym z salonu bo jednak mk4 od mk7 tez się różni..
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Sty 2016, 23:46

Lovato34 napisał(a):Tak, bo to prawda...tylko Ty sam hipokrytycznie podchodzisz do tematu, pokzujesz autorowi komplet wahaczy za 1,5k a potem auto za 5 tys

Ale czy BrutusM powiedział, że to audi ma wymienione zawieszenie bo mi się nie wydaje bynajmniej i skończ się już kompromitować Lovato
BrutusM napisał(a):Komplet wahaczy na przód kosztuje tyle:
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 86150.html + wymiana.
Poprzedniemu właścicielowi raczej nie będzie się opłacało zrobić Ci tego w prezencie. Licz się z wymianą prędzej czy później. Analogicznie jest z rozrządem - nikt nikomu obcemu prezentów nie robi.

To jest wypowiedz Brutusa i nie wiem gdzie tu mówił, że zawias będzie wymieniony :?
Lovato34 napisał(a):BrutusM napisał(a):
Już zabłysnąłeś swoją wiedzą twierdząc, że Golf IV na zawieszeniu dobrej firmy (Lemforder może być, czy za słaba dla "Pana"?) będzie tak samo komfortowy jak MB S Classe.

Tak, bo to prawda...tylko Ty sam hipokrytycznie podchodzisz do tematu, pokzujesz autorowi komplet wahaczy za 1,5k a potem auto za 5 tys

No rzeczywiście będzie w golfie na dobrym zawiasie komfort większy niż w S-klasie :mrgreen: Jakoś dziwne, że jechałem dobrym golfem mocno zadbanym i nie czułem wielkiego komfortu :mrgreen:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010