Czy auto z ogłoszenia jest wart tych pieniędzy?

21 Lis 2015, 15:04

Tak jak w temacie.Powoli szukam auta.Wstępnie w granicach 3000 zł chyba że się szarpnę to do 4500 zł.Mam na oku kilka modeli ale interesuje mnie teraz ten z linku.Niby przyzwoity a już chwilę jest wystawiony i to mnie zastanawia.
:roll:
Audi 80 b4 + LPG
[link do oferty na Olx wygasł]
jaroslaw76
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 2005
Auto: Nie mam

21 Lis 2015, 15:08

Mógł mieć coś z tyłem bo klapa jakoś krzywo leży i ta liczba wyświetleń..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lis 2015, 15:19

Dlatego pytam. Rady i podpowiedzi są bardzo cenne.Będę wiedział na co zwracać uwagę na przyszłość.Biorę pod uwagę to że mogę dać parę złoty więcej za dany model niż jego średnia cena,gdy trzeba będzie z dnia na dzień kupić bo auto będzie już na gwałt potrzebne.Jestem wstanie zapłacić przykładowo 500-700 zł więcej za dany model pod warunkiem że naprawdę będzie w niezłym stanie a ja będę potrzebował na już fury.Ten samochód z ogłoszenia cenowo byłby do wzięcia ale skoro jest już tyle dni to coś jest nie tak.Choć to też żadna okazja
jaroslaw76
Początkujący

21 Lis 2015, 15:21

A ten?
Ostatnio edytowany przez jaroslaw76 21 Lis 2015, 15:47, edytowano w sumie 2 razy
jaroslaw76
Początkujący

21 Lis 2015, 15:23

jaroslaw76
Początkujący

21 Lis 2015, 15:25

jaroslaw76
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo
    Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...

21 Lis 2015, 15:30

jaroslaw76
Początkujący

21 Lis 2015, 15:37

Może nie w temacie, ja tez jestem nowy na forum ale w poście który piszesz mamsz opcje edytuj, więc nie wklejaj osobno co 2 min ogłoszenia tylko doklejaj do jednego posta :)
Pozdro
Adiczek
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat CC
Silnik: 0.9
Rok produkcji: 1993

21 Lis 2015, 18:07

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Szukaj bardziej w takim kierunku, mniejsze, starsze, ale zadbane i tanie w eksploatacji (może ta Astra nieco mniej, bo ma fajny silnik, ale chodzi ogólnie o jej stan). Szukaj benzyny, najlepiej zagazowanej (tylko zwróć uwagę czym, żeby to nie był byle chińczyk) z segmentu C, taka Vectra B w tych pieniądzach będzie szrotem albo blacharsko albo mechanicznie, Audi ma już wyższe koszty eksploatacji, a np. Astra F 1.6 8v jedzie nieźle, miejsca w środku coś ma (a kombi ma największy bagażnik w swojej klasie w tamtym okresie) a części dostępne na każdym bazarku, szrocie i w internecie po śmiesznych cenach, a za 4,5k powinieneś znaleźć taką z klimą i zagazowaną, z szykbami w prądzie i z niezłym radiem, a może i silnik 1.8 się trafi? 1.6 16v to bubel, 1.4 60KM słabawy, a 90KM jak igła w stogu siana. Można szukać perełki w wyższych klasach, ale koszty utrzymania mogą cię zjeść a i wyposażenie będzie wybrakowane.
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

21 Lis 2015, 19:28

A czemu nie Audi 80 B4 albo B3 ?Rozumiem że Vectre B sobie odpuścić? Te propozycje ok,szczególnie xara z gazem.Astra mi się podoba ale paliwo by mnie zjadło.Też myślałem o benzyniaku ,gdyż za daną kwotę dostanę w lepszym stanie.Auto ma służyć na dojazdy do pracy,jestem elektrykiem więc się przemieszczam.Czasami 5 km a czasami 30 km.No i raz na jakiś czas do rodziny 600km.Chyba raczej za gazem trzeba patrzeć.Ropniak też odpada ze względu na ewentualne naprawy starego auta.A SEAT,GOLF KOMBI,MAZDA 626 ?Nie mam firmy więc nie musi to być wielkie auto,choć czasami mam trochę gratów.Wcześniej miałem 125p,AUDI B2 1.6 benzyna-gaz i na końcu W123 300D tym to się dopiero jeździło.Podobają się mi stare merce ale to dużo kasy.A Daewoo?
Nie należę do tych chudych i w małym aucie się męczę.Ostatnio jeździłem GOLFEM 3 i było tak sobie,no w miarę.Szału nie było.
Myślałem o B4 gdyż to ocynk a ja nie mam GARAŻU.
????????
Ostatnio edytowany przez jaroslaw76, 21 Lis 2015, 20:42, edytowano w sumie 1 raz
jaroslaw76
Początkujący

21 Lis 2015, 20:14

Jak auto będzie bite albo zespawane z 3 to nawet ocynk nie pomoże i będzie gnić.
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008

21 Lis 2015, 21:03

Civic w tej cenie raczej najlepszym stanie nie będzie. Daewoo będzie ok opcją, Nubira to niezły kompromis pomiędzy względną trwałością, wygodą i kosztami zakupu i utrzymania. Audi 80 wymaga sporo opieki i trochę inwestowania, bo to już wiekowa konstrukcja. Możesz też szukać Lanosa czy Golfa III w tej cenie, ale mogą być za małe dla twoich potrzeb. Xsara ma ta zaletę, że poza progami (które trzeba sprawdzić i zakonserwować po zakupie) jest pełen ocynk, silniki względnie trwałe i w tej cenie auto będzie miało mało bajerów elektronicznych, które lubią się w tych autach zepsuć. Poszukaj ogłoszeń na otomoto czy olx z twojej okolicy i podrzuć, co cię interesuje, pooceniamy coś :)
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2002

21 Lis 2015, 21:14

Ładna ta Hania, rejki na tablicach,serwisowana w "A sobie zrobię - ASO", możesz obejrzeć.
Kieł
Stały forumowicz

21 Lis 2015, 21:51

Ok dzięki.Coś typu GOLF 3 też by sprawiło bo męczę się komunikacją i uciekają mi roboty(fuchy).Na szukanie daję sobie trochę czasu gdyż już długo jestem bez auta to chcę coś w miarę kupić.Otrzymując rady od was wiem czego szukać bo kupię coś co mi się podoba i wtedy będę narzekał.Dawno temu pojechałem z mechanikiem po auto,było to wtedy AUDI B2 B/G.Dałem 2900 zł a po trzech miesiącach włożyłem prawie 2000 zł.Okazało się zeżarte przez rdzę,pospawali też byle jak,po roku znowu dziury,cały wydech zgnity itd. itd.I taki to był mechanik.Dlatego ważne są dla mnie opinie obcych ludzi,doświadczonych żebym miał jakiś zarys.
A jakiś Nissan itp?
jaroslaw76
Początkujący

21 Lis 2015, 22:07

Szukam już kolejny tydzień a od dzisiaj jestem na forum i auta które są jako tako wyposażone i jakoś wyglądają do niczego się nie nadają.Po telefonie do sprzedającego dopiero się okazuje że opony do wymiany,zimówek nie ma albo aku już pada,butla bez atestu,instalacja nie wbita w dowód,pęknięta szyba,tył siedzi-belka do wymiany,lekka rdza a dziury w progach itd. itd. Oczywiście w ogłoszeniu nic o tym nie ma.To jest jakaś masakra.
????
Ostatnio edytowany przez jaroslaw76, 21 Lis 2015, 22:21, edytowano w sumie 1 raz
jaroslaw76
Początkujący