Czy brzęczące resztki katalizatora wylecą same z tłumików?

29 Maj 2012, 04:39

Rozsypal mi sie oryginalny katalizator w oplu astrze F z 95 roku silnik 1.6. Mechanik wymienil ale teraz troszke brzecza resztki w tlumiku srodkowym, powiedzial zebym pojezdzil i moze to samo wyleci, ale ja mu juz w nic nie wierze, psuje mi stale auto :/
Mozecie powiedziec co byscie zrobili na moim miejscu? Troche to nieprzyjemny dzwiek i jesli ma to nie zniknac to musze cos z tym zrobic tylko sie zastanawiam co? :)
PrzemoBB
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

26 Paź 2012, 07:38

Cześć, mechanik powinien zdjąć tłumiki przy montażu katalizatora i wysypać to co zostało. Nie zdziwiłabym się jak byś sobie zapchał tłumik końcowy przez tą ceramikę z kata. :)
martucha88
Obserwowany

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Zielonka
Prawo jazdy: 25 03 2009
Auto: mazda 2
Silnik: 1,4 cdti
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Moto Awards 2021 - najlepszy samochód klasy wyższej
    Plebiscyt Moto Awards odbył się w tym roku już po raz czwarty, a o tym, które z nominowanych aut zdobędą nagrody w poszczególnych kategoriach decydowali czytelnicy w głosowaniu internetowym. W kategorii ...