Od jakiegos czasu tlucze mi sie wydech, okazuje sie, ze na tlumiku koncowym nie ma mocowania od strony wlotu spalin, czyli od strony gdzie laczy sie z tlumikiem srodkowym. Jest hak w postaci preta przy podwoziu ale przy tlumiku nic nie ma. Czy moglby mi ktos podpowiedziec jak to przymocowac? Nie wiem dokladnie jaka guma ma byc i jaki element mocujacy do rury. Jesli ktos moglby podac link lub zdjecie lub numer czesci albo jakis dokladny opis to bede bardzo wdzieczny. Opel Astra F 95 rok, silnik 1.6 16V
Jakies 2 lata temu wymienial mechanik tlumik koncowy i srodkowy i chyba wtedy nie zalozyl tego mocowania, trzymalo sie tylko na ostatniej jednej gumie, ktora troche sparciala i slabiej trzyma, tlumik przez to jest nizej i sie obija o belke. Przy okazji wymienie tez ostatnia gume, ale tez nie wiem jaka to ma byc, jednak tu bedzie latwiej bo mam na wzor starą.
Do tłumika sa przyspawane ,,wąsy'' i wisi on na tych gumach - może tłumik nie jest idealnym produktem .. Porównaj z fotkami na aukcjach czy w sklepie .. [link do oferty na Allegro wygasł] Tu dokładnie widać - trzy wąsy i trzy gumy w komplecie ..
Ten tłumik, który ja mam, ma od strony zewnętrznej auta jeden wąs na środku i wisi na jednej gumie a od strony auta nie ma wąsa a przy podwoziu jest jeden wąs.
Ty masz na tłumiku chyba coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł] , do tego jeszcze wieszak gumowy , ale fotki nie znalazłem . Przy tym rozwiązaniu trzeba obejrzeć czy aby opaska się nie obróciła na tłumiku , nie rozleciała się aby od rdzy , co da w rezultacie opuszczenie się wydechu .
PrzemoBB napisał(a):a od strony auta nie ma wąsa a przy podwoziu jest jeden wąs.
Z tego co wiem , tutaj, mimo że w nadwoziu jest jeszcze wąs to jest niewykorzystany.
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Udany silnik 8AR-FTS turbo "200t" - Lexus Przez całe dekady Lexus konsekwentnie wyposażał swe samochody w benzynowe silniki wolnossące – od słynącej z wyjątkowej kultury pracy widlastej ósemki w pierwszym flagowym Lexusie LS 400, po pięciolitrowe V8 ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.