Jaki wieszak wydechu koncowego do Opla Astry F 95r 1.6?

29 Maj 2012, 04:25

Od jakiegos czasu tlucze mi sie wydech, okazuje sie, ze na tlumiku koncowym nie ma mocowania od strony wlotu spalin, czyli od strony gdzie laczy sie z tlumikiem srodkowym. Jest hak w postaci preta przy podwoziu ale przy tlumiku nic nie ma.
Czy moglby mi ktos podpowiedziec jak to przymocowac? Nie wiem dokladnie jaka guma ma byc i jaki element mocujacy do rury. Jesli ktos moglby podac link lub zdjecie lub numer czesci albo jakis dokladny opis to bede bardzo wdzieczny.
Opel Astra F 95 rok, silnik 1.6 16V

Jakies 2 lata temu wymienial mechanik tlumik koncowy i srodkowy i chyba wtedy nie zalozyl tego mocowania, trzymalo sie tylko na ostatniej jednej gumie, ktora troche sparciala i slabiej trzyma, tlumik przez to jest nizej i sie obija o belke. Przy okazji wymienie tez ostatnia gume, ale tez nie wiem jaka to ma byc, jednak tu bedzie latwiej bo mam na wzor starą.
PrzemoBB
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Maj 2012, 09:51

Do tłumika sa przyspawane ,,wąsy'' i wisi on na tych gumach - może tłumik nie jest idealnym produktem .. Porównaj z fotkami na aukcjach czy w sklepie ..
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tu dokładnie widać - trzy wąsy i trzy gumy w komplecie ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

29 Maj 2012, 13:31

Ten tłumik, który ja mam, ma od strony zewnętrznej auta jeden wąs na środku i wisi na jednej gumie a od strony auta nie ma wąsa a przy podwoziu jest jeden wąs.
PrzemoBB
Nowicjusz

29 Maj 2012, 14:28

Ty masz na tłumiku chyba coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł] , do tego jeszcze wieszak gumowy , ale fotki nie znalazłem .
Przy tym rozwiązaniu trzeba obejrzeć czy aby opaska się nie obróciła na tłumiku , nie rozleciała się aby od rdzy , co da w rezultacie opuszczenie się wydechu .
PrzemoBB napisał(a):a od strony auta nie ma wąsa a przy podwoziu jest jeden wąs.
Z tego co wiem , tutaj, mimo że w nadwoziu jest jeszcze wąs to jest niewykorzystany.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

29 Maj 2012, 14:31

Ok, dzięki Wam za naprowadzenie :)
PrzemoBB
Nowicjusz

16 Paź 2012, 20:05

witam wszystkich jeśli ktoś poszukuje części do układu wydechowego z chęcią mogę pomóc w ich nabyciu

Zasady zamieszczania ogłoszeń, ofert kupna i sprzedaży są jasno określone - zacznij się stosować bo Ci podkreślimy profil na dzień dobry .. - silvo44
małgosia23
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 2003
Auto: AUDI
Silnik: 1,8 125KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udany silnik 8AR-FTS turbo "200t" - Lexus
    Przez całe dekady Lexus konsekwentnie wyposażał swe samochody w benzynowe silniki wolnossące – od słynącej z wyjątkowej kultury pracy widlastej ósemki w pierwszym flagowym Lexusie LS 400, po pięciolitrowe V8 ...