Witam.
Kupilem ostatni felgi aluminiowe i mam pytanie do Panstwa czy beda one pasowac do mojego samochodu
Jest to focus mk1 z 99 r.
A felgi następujące
Na felgach sa nastepujace oznaczenia.
6jx15 H2
ET 40
Fordowskie logo i jeszcze jakies chyba numerki seryjne
Na aukcji bylo napisane 4x108 i wymienione modele do ktorego mają pasować (W tym focus)natomiast na feldze nie ma tych wymiarow. Ale do czego zmierzam...
Przy zmianie opon na zimowe (przelozylem zimowki na stalowe felgi a letnie na aluminiowe), zauwazylem ze srednica otworów w tej feldze aluminiowej jest znacznie wieksza od srednicy otworów w feldze stalowej i co za tym idzie większa od średnicy śrub na ktorych sie je montuje. Przylozylem sobie wiec felge do śrub zeby zobaczyc jak to wyglada i faktycznie felga weszla tak na scisk ale otwory są wieksze... Wygladalo to mniej wiec jak na moim "profesjonalnym" rysunku
![Szczęśliwy :D]()
<----
niebieskie kola to śruby a czarne okręgi to otwory w felgach moze proporcje sa nieadekwatne do rzeczywistosci ale mniej wiecej wiadomo o co chodzi
Pan w warsztacie powiedzial "Przykręci się to sie bedzie trzymac" ale nie przekonal mnie tym zbytnio. Moje pytanie brzmi czy mozna zamntowac te felgi i jezdzic nie martwiąc sie ze w kazdej chwili moze odpasc mi kolo
![Uśmiechnięty :)]()
? Co ewentualnie bede musial dokupic ? jakies wieksze/inne nakrętki ? lub cos jeszcze innego ? czy w ogole nie montowac tych felg ?
Pozdrawiam i liczę na pomoc