REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gajjos napisał(a):Napewno? jeśli tak to dobrze bo ten mandat dostałem dzisiaj. Czyli rozumiem że mam iśc z tym na komende?
W takim razie może krótko opiszę całą sytuacje, a Wy ocenicie jakie mam szanse wygrac taką sprawe w sądzie:
Jechałem ulicą za samochodami dosyc wolno. Po lewej stronie był parking samochodowy, a tuż za parkingiem przejście dla pieszych. Przejechałem jak wszyscy, a zaraz za pasami z innego parkingu wyjeżdzał radiowóz policyjny i odrazu puścili się za mną. Na następnej ulicy włączyli koguty i zatrzymali mnie. Podszedł policjant i pyta się czemu nie przepuściłem pieszych na pasach? Ja mówie że nie widziałem żeby ktokolwiek wchodził na pasy, po czym policjant wyciągnął taryfikator i powiedział że za to wykroczenie jest mandat karny w wysokości 350zł i 8 punktów karnych!!!!
Mandat przyjąłem bo pomyślałem że z policją się nie wygrywa a w sądzie dojdą mi tylko koszty sprawy. Jednak teraz mi się wydaje że mógłbym powalczyc tymbardziej że raczej nikt nie wchodził mi na pasy, a jeśli już wchodził to w momencie gdy ja przez nie przejeżdzałem. Jechałem z kolegami którzy mogą to potwierdzic. Radiowóz raczej nie miał kamer.
Jak myślicie jest szansa żeby wygrac tą sprawe albo chociaż zmniejszyc ten mandat?