REKLAMA
witam nazywam sie Daniel i mam do was pytanie dotyczące kupna samochodu.
zarobiłem sobie na samochód i mam zamiar go kupic w sumie można powiedziec ze juz kupiłem, " w sumie " dlaczego tak ? . Ponieważ znalazłem naprawde ładne autko za 1200zł zaczynam wiec takie bedzie ok i tak ma służyć tylko na dojazdy do pracy do której mam 20km w dwie strony. Ale przejdźmy do rzeczy znalazłem ten samoochód na OLX zadzwoniłem umówiłem sie i obejrzałem samochód tylko sprzedający miał jedną prośbę czy z tym zakupem możemy zaczekać do 24.06 ( końca roku ) bo żona z niego korzysta i dzieci dowozi. potem bym mógł odebrać ale zeby miec pewność ze nie sprzeda komuś innemu spisaliśmy umowę przedwstępną kupna i sprzedaży pisze tam że :
data 16.08 gdańsk
ja jan kowalski zobowiązuje sie do sprzedaży samochodu fiat seicento ( nr rejestracji ) panu Danielowi kowalskiemu ( nr dowodu ) zamieszkały w gdańsku na ulicy blablabla 14 .za kwote 1200zł, oswiadczam ze pobrałem zaliczke w wysokośći 300zł reszta płatna przy odebraniu samochodu . i podpis gościa
koleś mieszkał w jakimś bogatym osiedlu ubrany w garniak wyglądał na porządnego i myśle że mnie nie oszuka. a wy co myslicie ? dzieki za opinie