Czy ktoś słyszało George Bennet Anglia

19 Gru 2011, 21:51

Czyli slowo w slowo ten sam tekst jak u mnie. Tylko nazwa firmy zmieniona. U mnie to
George Thorpe - Sales Consultant A MOZE FAKTYCZNE NAZWISKO TO ZACHARSKI
Auto Collection Co. Ltd
64 Sinclair Street
Argyll & Bute
Helensburgh G84 8TP
United Kingdom
Fax +44 1436640199
Tel +44 7790052046
I jeszcze raz Wam przypomne ten tekst.
Dear Mr / Mrs,
I am George Thorpe from Auto Collection Co. Ltd.
The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at Auto Collection Co. Ltd, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.
Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company...
..........to tyle, nie bede dluzej przynudzal, bo pewnie reszte znacie juz pewnie na pamiec.
Jestrem w trakcie rozmowy ze swoim bankiem i policja. Bede tez jutro dzwonil do wtdzialu przestepczosci komputerowej w Lublinie.
PAMIETAJCIE. RAZEM MOZEMY URWAC LEB TEJ HYDRZE I ZNAJDZIEMY CIE ZACHARSKI
Janusz47
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 1979
Auto: MB 230

19 Gru 2011, 23:04

Witam,
przeczytałem tego posta i coś mi się nasunęło i mam nadzieje ze moze cos to pomoze.... Mianowicie pisałem ostatnio z firmą Cars 4U1 Limited również na temat aut w bardzo promocyjnych cenach.
Dostałem odpowiedź mailowa prawie identyczna jak wy tylko ze adres firmy jest w Glasgow i odpisal mi Pan Michael Raviksen. Wczesniej poszperalem w necie gdyż nie wierzyłem w cene tych aut ktore byly tansze o 50% wartości rynkowej i znalazlem ciekawą rzecz.
Mianowicie strona (autoparkhjf) na której do wczoraj były ogłoszenia tej firmy po wpisaniu w google wyskakiwała mi strona topdelara: ZPU AUTO MOTO HURT J FRUZYNSKI S ROZENBAJGIER SPÓLKA JAWNA Zrecinska 2, 38-400 KROSNO +48 13 4365170... Dziś już strona firmy Cars 4U1 Limited widnieje pod adresem (ekoauto) i nie jest powiazana ze strona delara z KROSNA. Moze to nie ma nic wspolnego z ta firma o ktorej piszecie ale moze warto sprawdzic.
Mam nadzieje ze to cos pomoze gdyz wielce mozliwe ze te trzy juz firmy sa z tym wszystkim powiazane.
Dalej bede prowadzil z nimi korespondencje i wyciagal jak najwiecej info... Jakbym dowiedzial sie czegos napisze na forum. Nie dajmy sie razem mozemy zlikwidowac oszustów!!!
PS. Nie wiem czemu nie pokazuja sie adresy stron ktore wpisalem a zamiast nich adres strony forum ale jakby cos mam je zapisane u siebie na kompie
pawcin86
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2004
Auto: Nissan Almera

20 Gru 2011, 00:14

Dzięki Pawcin !!!!
Ja dziś dostałam maila od pana Gordża...
napisał że pieniądze zostaną przelane na moje konto przed świętami.. 8)
jaja sobie robi..
Janusz patrz "zachamski" nie napisałam zacharski....;-)
na pewno to nie jego nazwisko:) nie byłby chyba takim pustakiem do końca, żeby podawać prawdziwe nazwisko..ale to na pewno On pisal, jestem pewna, że to On...
Prędzej czy poźniej, pójdzie siedzieć.

PAMIETAJCIE. RAZEM MOZEMY URWAC LEB TEJ HYDRZE
:lol: :lol: :lol: :lol:
yeahhh !!!!!!!!!!!!!!!!!!
deReal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Gru 2011, 07:14

Witam oto aktualny link do tych ogłoszeń autolaks.otomoto
Ja też myślałem o tych autach ale pod warunkiem ze je zobacze na placu,
ten kto to robi ma wszystko dobrze poukładane i nawet jeśli go znajdzecie to z kasy nici.
Moja rada jeśli firma faktycznie istnieje a ktoś z was ma działalmość gospodarczą to proszę szybko założyć sprawę w sądzie gospodarczym i zaraz wnioskować o zablokowanie wszyskich kont
ja tak kiedyś miałem i przez to że liczyłem na dobrą wolę itd, dłużnik zdążył sie zwinąć na miesiąc przed wyrokiem i się teraz :D
wiesiek74
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 01 1992

20 Gru 2011, 20:34

UWAGA OSZUŚCI !!!!

Brodie Inns Ltd.
102 Manor Street,
Falkirk FK1 1NU, United Kingdom

Mam brata w szkocji, poprosiłem go żeby podjechał na ten adres i sprawdził gości.
Muszę wszystkich rozczarować, pod podanym adresem jest biuro pośrednictwa pracy.
Pytał się o tą firmę i wyobraźcie sobie już to biuro oddało sprawę do Scotland Yard poniewaz na ich adres zaczęła przychodzić korespondencja z Policji z różnych państw.

Swoją drogą nikogo nie zastanowiło, że są oferowane auta z kierownicą po lewej stronie gdzie w Anglii jest ruch z innej strony (kierownica po prawej stronie). Bo mnie to zastanowiło i dla tego to sprawdziłem całe szczęście że mam brata w Szkocji, bo już miałem lecieć po samochód który u nas jest 3 krotnie tańszy.
lulek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2001

20 Gru 2011, 20:35

Sorki u nas jest 3 krotnie droższy :lol:
lulek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...

21 Gru 2011, 00:05

Pawcin, popros aby Ci wystawili fakture proforma. Zobaczymy czy dalej ciagna na konto tej rumunki. Poza tym, musimy liczyc sie z tym, ze jestesmy obserwowani przez oszustow na tym forum i tym samym dajemy im na biezaco informacje o zmianach jakie musza natychmiast wprowadzic. Dobrym przykladem tego jest pan Zacharski.
Janusz47
Nowicjusz

21 Gru 2011, 13:13

Dokladnie, radze zeby pisac prywatne wiadomosci jak ktos ma konkretna wiadomosc do przekazania..mysle ze nie tylko Pan Zacharski jest jedyna osoba na tym forum.. 8)
PAWCIN gdybys mogl to popros o ta fakture, sprawdzimy co i jak, dzieki wielkie.
On podobno dziala juz nie pierwszy rok... :? :? :?
ze tez taka gnida jeszcze zeruje na ludzkiej naiwnosci i nie potrafia go zapuszkowac.
deReal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

21 Gru 2011, 13:17

Witam wszystkich forumowiczów. Dziś przeglądałem stronę OtoMoto i podobnie jak pawcin natknąłem się na Cars 4U1 Limited mający komis na 21 Preston Place, Glasgow G42 7PW, United Kingdom. Sprawdziłem na mapie i w tym miejscu jest skrzyżowanie:P Jest to uliczka osiedlowa a w pobliżu zero placu gdzie mógłby się mieścić komis lub coś podobnego... Myślę że to też ściema:) Poza tym Nissan Murano oferowany przez tą firmę kosztuje u nich 20 270 PLN, natomiast w Polsce znalazłem najtańszego za 29 00 PLN (też podejrzane:) ), z kolei drugi pod względem ceny kosztuje u nas 49 000 PLN, więc wszystko w tym temacie. Aha jeszcze jest też Pan o imieniu Antony Cox (nie piszcie z nim nawet), faktycznie wciska koks:P
Spayro87
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 10 2006
Auto: Ford Focus 1.8 Pb 115KM

21 Gru 2011, 20:41

Napisałem żeby mi wysłali dane do wpłaty i czekam od wczorajszego wieczora... Ale teraz jestem na milion procent pewien ze to są Ci sami oszuści. Kwota za przywiezienie 1500PLN i oczywiście tak polecają swój transport. Natomiast na propozycje odbioru osobistego już nie byli tak zachwyceni. Zaproponowali przelew w celu "rezerwacji" pojazdu przed przyjazdem do Glasgow:p.... Nieźli są naprawdę i myślę, że śledzą to forum bo dziś nie odpisali już na mojego wczorajszego maila wiec jako "zniecierpliwiony" klient napisałem do nich ponownie ...
pawcin86
Nowicjusz

21 Gru 2011, 21:57

Lucas Brown
BRODIE INNS LTD
Registered No SC410016
102 Manor Street, Falkirk
FK1 1NU,United Kingdom
Phone: +44 786 487 6179
Fax: +44 132 423 8008
To nowe namiary na oszusta. Ten sam tekst co jakies2 tyg. temu tylko juz inny adres.
Homer00
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2000
Auto: volvo v40

22 Gru 2011, 01:10

ZLODZIEJE Z ANGLII SA BESZCZELNI DO GRANIC I SMIEJA NAM SIE PROSTO W PYSK.
Samochody na ktore skradziono moje pieniadze znowu pojawily sie na [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].
Tym razem sprzedaje je:
Cars 4U1 Limited
21 Preston Place Glasgow G42 7PW, United Kingdom,
poprzednim razem bylo to:
Auto Collection Co. Ltd
64 Sinclair Street
Argyll & Bute
Helensburgh G84 8TP
United Kingdom.
Janusz47
Nowicjusz

22 Gru 2011, 07:17

Juz tyle razy wysylalem zawiadomienia do otomoto i tylko 2 razy usuneli ogloszenia. A teraz mimo moich ponagleń olewaja sprawe. I to ma niby byc serwis na wysokim poziomie?
Homer00
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2000
Auto: volvo v40

22 Gru 2011, 10:41

WITAM TEN TEKST WSTAWIE DO INNYCH TEMATOW TEMATYCZNYCH OSZUSTW W ANGLII-SAM ZAJMUJE SIE SPROWADZANIEM AUT Z UK NA CYPR - UZYWAM DUZYCH STARYCH SPRAWDZONYCH PRZEZEMNIE BADZ ZNAJOMYCH DEALEROW I TAKICH GDZIE FIZYCZNIE KTOS Z NAS BYL-NIE ROBCIE KILKU RZECZY----1.NIE DAWAJCIE ZALICZEK DOPOKI NIE ZOBACZYCIE AUTA 2.NIEMA CZEGOS TAKIEGO JAK SHIPPING ALBO DELIVERY CZYLI DOSTAWA DO DOMU 3.FIZYCZNIE TRZEBA ZOBACZYC AUTO WY LUB WASI ZNAJOMI W UK 3.JESLI NIE ZNACIE FIRMY NALEZY SPRAWDZIC AUTO U MIEJSCOWEGO DEALERA NP:BMW ITP 4.JESLI CENA JEST NISKA SPRAWDZIC AUTO NA POLICJI W UK DLACZEGO TO PISZE ---JEST FIRMA BRODIE INNS MAJA TAM CENY MARZENIE TAK DUZO AUT PO LEWEJ STONIE CIEZKAO ZNALESC W 1 MIEJSCU NAWET W WARZSZWIE --JEST TO ALBO LIPA ALBO ZYLA ZLOTA HEHE DZWONILEM TAM KOLO SIE UPIERAL ABY WPLACAC DEPOZYT ALE JA ICH SPRAWDZE PO SWIETACH WYSLAE KOLEGE Z GLASGOW I NAPISZE CO ZNALEZLISMY-LEPIEJ KUPCIE BILET ZA PARE ZLOTYCH LECCIE TAM I SPRAWDZCIE WSZYSTKO DEPOZYTY SA W UK KOLO200-500 GBP TYLE PLACILEM ZA MERCEDESA ML AMG ZA KUPE KASY ,NIE DAWAJCIE SIE MOI DRODZY-NASTEPNA RZECZ JEST OGLOSZENIE AUTO JEST W BUDAPESZCIE SUPER CENA A GOSC W STANACH I WAM JE DOSLE NIE NIE !!DZWONIE DO KOLA MOWIE MAM KOLEGE W BUDAPESZCIE I DZIS CHCEMY ZROBIC INSPEKCJE AUTA A ON JUZ NIE ODPOWIADA!!DZIAD!!!LEPIEJ KUPCIE AUTO W POLSCE -POWAZNIE -POZDRAWIAM
RAFALCYPR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 1989
Auto: bmw 520 i

22 Gru 2011, 18:29

Nie napisali mi numeru Banku jedynie informacje zebym wyslal skan paszportu i wtedy prześlą mi dane do wpłaty. Oczywiście nie zamierzam tego zrobić, ale poczekam może przyśla kolejnego maila.
Co do allegro to nie macie racji bo serwis kasuje stronę tego niby "komisu" ale codziennie się pojawia nowa z tymi samymi autami i zarejestrowana na inne nazwiska tudzież firmy. Wczoraj niby firma Cars 4u1 była na stronie azmobile.otomoto dziś już jest usunięta. Codziennie jest usuwana i pojawia sie na nowo tak wiec jest to bledne kolo.
A co do tego ze Anglicy nas robią tak to ja myślę, że jakiś Polak też ma w tym swój udział bo za dobrze to wszystko jest tłumaczone itp.
Pozdrawiam
pawcin86
Nowicjusz