Czy ktoś słyszało George Bennet Anglia

22 Gru 2011, 19:58

CARSAVE LTD. 9 GLASGOW ROAD,PAISLEY PA1 3QS, UNITED KINGDOM kolejna firma oszustów!!!! Wydaje mi sie że zdjecie tego LANCER'a widzialem na stronie firmy Cars 4U1
pawcin86
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2004
Auto: Nissan Almera

23 Gru 2011, 08:37

Witajcie,
Trafiłem na to forum szukajac ich. Jeśli ktoś cos dostał od nich jakiś nr NIP czy cos podobnego to ta stronka może wam pomóc
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

na niej szuka sie nr VAT dla Państw euroepjskich u nas na to NIP mówią.

dajcie znać jak cos sę dowiecie.
keigh
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 10 2004
Auto: HONDA Civic 3D 2002 1,4 90 km

23 Gru 2011, 19:11

No tak jak zawsze wczorajsze strony tych firm zostaly usuniete przez otomoto a juz teraz pojawily sie nowe. Wystawiaja codziennie w godzinach ok.18 polskiego czasu. Dziś oszuści z Cars 4U1 są pod adresem annauto.otomoto
Zglosilem do allegro ze ogloszenie jest proba wyludzenia pieniedzy....
pawcin86
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2004
Auto: Nissan Almera

23 Gru 2011, 22:15

UWAGA !!!

Cars 4U1 Limited
21 Preston Place Glasgow G42 7PW, United Kingdom,
poprzednim razem bylo to:
Auto Collection Co. Ltd
64 Sinclair Street
Argyll & Bute
Helensburgh G84 8TP
United Kingdom.

Sprawdzone taka firma pod tym adresem nie istnieje, znowu oszuści. Posługują się numerami rejestracyjnymi prawdziwych firm lub jak w tym przypadku firma zarejestrowana zdalnie - internetowo, ale nikt się nie zgłosił po numer NIm.
lulek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2001

24 Gru 2011, 05:46

hej wam wszystkim
Nie wiem czy moj aodpowiedz doszla bo mnie wywalilo z forum ale jesli nie to zaczne raz jeszcze

jestem nowy na tym forum a z racji tego ze mieszkam juz kilka lat w UK postaram sie wam pomoc w miare swoich mozliwosci i tego co wiem i tego na co moge sobie pozwolic- przejde do tego pozniej.bede pisal w kilku czesciach gdyby mnie znowu wywalilo.- oczywiscie wybaczcie za rozciaglosc mojej wypowiedzi ale staram sie podac najwiecej mozliwych detali i wiadomosci ktore beda przydatne wam i innym na przyszlosc.

rowniez szukajac samochodu ( swojego pierwszego) trafilem na ogloszenia na OTOMOTO nieco zadziowiony cenami szczegolnie z segmentu wysoko loksusowego.
mowimy tu o samochodach ktore nawet w UK potrafia siegnac jako uzywane kwoty okolo 20.000funtow a na otomoto 40.000pln.
tak wiec zaczalem szukac info na temat tej firmy - ale lipa nie ma zadnych danych ktore trzymaja sie dluzej jak kilka dni.
enigma78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

24 Gru 2011, 05:56

po pierwsze zaczalem od sprawdzenia firmy w http://www.companieshouse.gov.uk/ AKTUALNA NAZWA FIRMY PODANA W PORTALU OTOMOTO JUZ NIE ISTNIEJE W SPISIE FIRM W UK.
samo to mowi za siebie.

co do samych samochodow to kilka waznych ( chyba ) informacji
samochody w Uk maja tylko jeden numer rej przez cale swoje zycie chyba ze chcesz wlasny numer prywatny ktory jest zapisany na wlasciciela a nie samochod.
samochody na tych aukcjach nie maja blach rejestracyjnych wiec nie jestesmy w stanie okreslic wieku przebiegu wlasciciela oraz gdzie zostaly zakupione.
wysylajac maila mozecie poprosic o V5 LOGDOOK certificate- CZYLI PO NASZEMU KOPIE DOWODU REJESTRACYJNEGO.znajdziecie tam napewno wszystkie dane( jesli w ogole jes wysla) plus np aktualnego wlasciciela ilosc poprzednich wlascicieli.lub czy samochod nie jest - w najgorszym wypadku - wlasnoscia banku.jesli tak jest to nawet nie myslcie o kupnie czegos takiego bo bedziecie spalacac kredyt za kogos- wg przepisow jest tak ze najpierw spalc kredyt a dopiero pozniej samochod zosatnie przepisany na Ciebie- w skrocie
enigma78
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel powraca do sportu samochodowego
    Marka Opel powraca do sportu samochodowego, w tym także – z nowym modelem Opel ADAM – do rajdów samochodowych w ramach międzynarodowego programu oraz na tor z nową Astrą OPC w programie ograniczonym do ...

24 Gru 2011, 06:08

jesli na samochodzie jest numer rejestracyjny widoczny golym okiem mozecie zadzwonic do DVLA-urzedu komunikacji w Uk w tym wypadku trzeba szukac kierujac sie kodem pocztowym http://www.dft.gov.uk/dvla/
jesli DVLa nie jest w stanie udzielic wam informacji na temat samochodu oznacza to w wiekszosci przypadkow ze NIGDY NIE ZOSTAL ON ZAREJESTROWANY W UK a numery sa skradzione z samochodu ktory wlasnie stoi na zlomowisku gotowy pod mlot zgniatarki.

wszystkie te samochody sa w scisle ograniczonym przedziale finansowym czyli od okolo 10.000pln do okolo 50.000pln. to tez cos oznacza.
co do kasy policji i Scotland Yardu to nie napawal bym sie az tak optymistycznie bo jestescie w PL - jesli dobrze mniemam
po wtore MUSI BYC ewidentnie widac zaistniale przestepstwo ktore ma wysoka szkodliwosc spoleczna nie wspomne juz o tym ze musielibyscie byc formalnie w UK i zglosci to na komistariat.
co do odzyskiwania kasy to Ci ktorzy juz starcili to powiem wam tylko na pocieszenie- zacznijscie myslec o innym samochodzie i zapomnijcie o tej kasie ktora wlasnie przepadla i to z duzym prawdopodobienstwem BEZPOWROTNIE.
enigma78
Nowicjusz

24 Gru 2011, 06:28

nie pisze tego z zadnym sarkazmem z mojej strony- wrecz przeciwnie wiem jak to jest gdy liczysz na zwrot kasy naleznej jako poszkodowanej/poszkodowanemu a w efekcie nie dostajesz nic.
znam to wlasnie z autopsji i nie chce zebyscie liczyli na cos co nigdy nie nadejdzie.
kolejna zacz na ktora musicie byc uczuleni to nazwa firmy a wlasciwie rodzaj
jesli w nazwie pojawi sie koncowka LTD oznacza to LIMITED czyli ograniczona
w realnym zyciu oznacza to ze kapital firmy moze byc rowny 500funtow i wlasnie maja zawieszona dzialalnosc( co juz wiemy ze tak wlasnie jest) a to z kolei oznacza ze zadna z osob poszkodowanych nie odzyska kasy zanim kase odzyska pierwszy na licie dluznikow czyli BANK.
w tym wypadku nawet nie zastanawialbym sie czy odzyskam kase bo praktyce takiej mozliwosci nie ma- bank zawsze nalicza odsetki karne, za zwloke, za kazdy wyslany do dluznika list ze strony banku to koszt w tej chwili okolo 25 funtow. co rowniez bank dolicza.oplata prawnika, sprawy w sadzie itd itp.
co do telefonow do tychze firm to bylbym ostrozny w wykonywaniu ich w ogole bo moze sieokazac ze telefon jest zarejestrowany w UK ale dzwonic to bedziecie do samego mozambiku.wystarczy ze zrobione bedzie przekierowanie z jednego numery na inny co kosztuje chyba 5 funtow i mozecie sobie dzwonic. jest to lista na zasadzie infolinii bankowych w UK dzwonisz np do Loyds Bank ale tak naprawde to dzwonisz do centrum obsl. klijenta w Pakistanie np.
latwo to sprawdzic po wlasnym billingu gdzie bylo wykonywane polaczenie- operator zawsze ma takie dane.
enigma78
Nowicjusz

24 Gru 2011, 06:38

postaram sie sparwdzic to dalej po swojemu ale bedzie to dopiero po nowym roku bo teraz sa swieta a zaraz po nich w UK jest tzw BANK HOLIDAY czyli dzien wolny od pracy ustawowo. wiec w okresie Swieta- nowy rok nic sie nie zalatwi a nawet bardzo realne ze nikt nawet nie odbierze tam telefonu.
jesli wiec ktos ma jakies pytania pomysly czy okolwiek w czym moglbym pomoc do czekam na priv.
postaram sie odpisac i opisac co tylko bedziecie pytali.
mam rowniez nadzieje ze choc troche pomoge wam iniknac problemow z takimi krzakami.

narazie zycze wszystkim zrdowych i wesolych swiat bozego narodzenia i wymazonego samochodu w nowym roku .
PS wybaczcie pisownie i bledy z mojej strony ktore z pewnoscia pwstaly- "sekretarka ma wolne"

pozdrawiam.
enigma78
Nowicjusz

24 Gru 2011, 13:04

Hej! DOkłądnie ten sam mechanizm i Ci sami ludzie zapewne (te same treści emaili), ale firma istniejąca i aktywna wg informacji z Urzedow brytyjskich. Najwazniejsza infromacja tutaj (musza czesto rejestrowac zpolki z o.o. bo firma ma 2 miesiace: levelbusiness.com/doc/company/uk/SC410016

Moze, ktos chce sie tym zajac bo jesli firma istnieje to mozna ja sprawdzic.
Strone na otomoto po kilku dniach funkcjonowania juz zdjeli. Moze jak kogos nacigna to zdejmuja i rejestruja kolejna. Z drugiej strony, to przeciez ktos oszukany powinien do otomoto napisac tez o udostepnienie danych rejestratora ofert (a jest ich przeciez sporo).

Pozdrawiam!
----------------------------------------EDIT-----------------------------------------
Tu jeszcze ich strona:
www.brodie-inns.co.uk

Dane z whois:

Domain name:
brodie-inns.co.uk

Registrant:
Luane Goodman

Registrant type:
Unknown

Registrant's address:
1156 Maynard Rd
Portland
SR3 3XW
United Kingdom

Registered through:
Network Solutions, LLC
URL: http://www.networksolutions.com

Registrar:
Key-Systems GmbH t/a NETWORKSOLUTIONS [Tag = NETWORKSOLUTIONS]
URL: http://www.networksolutions.com
---------------------------
Mysle, ze kolejnym krokiem byloby zlozenie wniosku do rejestratora Networsolution o sprawdzenei kont i skad byla oplacana domena.
makina
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1932

26 Gru 2011, 20:30

Witajcie Naiwni
były to samochody raczej lux , motocykle James Bonda(lux) Harley Davidsony również inne na ebay , allegro czy otomoto.
Liczą na prymitywów którzy z czystej pazerności chcą się przejechać na czyimś niepowodzeniu.
Bo czy firma windykacyjna , bank czy leasing jeśli sprzedają okazyjnie to musi być czyims kosztem,
Oni niby chcąsię pozbyć kłopotu i odzyskać kasę , więc niby tanio się tego problemu pozbywają !!!
Szukają frajerów - postawiają siępod różnego autoramentu firmy nawet spedycyjne dla których tworzą uwiarygadniające strony ze zdjęciami personelu , statusy działania itp.
Bomba !!!! Tylko wpłać 50% a możesz jeździć cały tydzień. Chyba na hulajnodze !!!
Póżniej dopłacisz - chyba sobie głupoty!!!
Tak prosto zdekonspirowac takie ogłoszenie ,że aż dziwne gdy taki portal jak allegro czy otomoto wyswietla takie ogłoszenia .Utrzymując takie ogłoszenia stwarzają pozory uczestnictwa w przestępstwach oszustwa - stają się niewiarygodnymi portalami .

pod rozwagę

LewymPasem
LewymPasem
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 10 1970
Auto: Peugeot 2,0 HDI

27 Gru 2011, 08:28

moja rada dla wszystkich ktorzy chca lub beda chcieli kupic auto w UK
1 sprawdzic czy sa w ogole na mapie pod podanym adresem
2 szukac TYLKO I WYLACZNIE auta z numerem rejestracyjnym- tylko na tej podstawie jestescie w stanie powiedziec gdzie auto bylo kupione jaki ma przebieg itd itp.
3 HPI check- czyli sprawdzenie auta czy nie jest zadluzone, nie ma klauzuli bankowej czy nie bylo kradzone rozbite lub co gorsza uzyte do czynow bandyckich i zarekwirowane przez policje
V5 LOG BOOK-angielski dowod rejestracyjny- musicie miec wglad do tych dokumentow bo tam jest zapisane gdzie pojazd zostal zarejestrowany, ilu mial wlascicieli i aktualny wlasciciel auta wraz z adresem
certyfikat MOT czyli dowod przegladu dokonanego na terenie UK- formatu A4 na ktorym jest zapisane czy samochod przeszedl przeglad czy nie jesli nie NIE MACIE PRAWA PORUSZAC SIE NIM PO DRODZE!!!!
ROAD TAX-dowod oplaty podadku drogowego jesli takowego nie ma DOWOD SORN czyli ze samochod jest ubezpieczony ale NIE PORUSZA SIE PO DROGACH PUBLICZNYCH
DOWOD UBEZPIECZENIA jesli nie ma to moze nie jest tak zle jesli moga przedstawic miarodajne zrudlo kiedy i na kogo bylo ubezpieczenie.

jesli tego wszystkiego nie ma OLEJCIE TEMAT - nie warto nawet dzwonic.
enigma78
Nowicjusz

28 Gru 2011, 15:06

Cześć
Czytam wasze wpisy i mam do was pytanie może mi ktoś pomoże
Jest w Wielkiej Brytani firma CARSAVE LTD pod adresem 9 GLASGOW ROAD, PAISLEY, PA1 3QS, UNITED KINGDOM tel.: +44 141 846 0210 może ktoś z was o tej firmie już słyszał
Będe bardzo wdzięczna za jakieś informację
Pozdrawiam
maleńka85
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 07 2007
Auto: BMW E36

28 Gru 2011, 16:50

CARSAVE LTD.
Registered No SC296632
9 GLASGOW ROAD, PAISLEY
PA1 3QS, UNITED KINGDOM
Fax Number:+44 141 846 0210
Phone Number: +44 795 816 4628

Wysłałem e-maila do tego gościa i dostałem takie same e-maile zwrotne co waldi1 zmieniają się tylko dane firmy a treści mail maja takie same. Uważajcie na nich
Rafallito
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 04 2011
Auto: VW Passat B5 FL 1.9TDI

28 Gru 2011, 22:25

Cześć, mnie zdziwiło, że zdjęcia są w różnych miejscach robione, ba, na jednym z nich znalazłem nawet plakietkę polskiej agencji ochrony (nie pamiętam już jakiej). Sprawdzałem te wszystkie adresy, które oni podają na google, przecież w całej GB jest street view i tak jak ktoś pisał, pod jednym adresem pokazywało jakieś biuro, na ostatnim z adresów natomiast pokazuje jakiegoś pośrednika sprzedaży domów i mieszkań, z resztą sami sprawdźcie i strzeżcie się, kto może, niech piszę do otomoto, oni od razu usuwają ich aukcję. nie dajmy innym się nabrać

Pozdrawiam Przemek ;)
przemysuaw
Nowicjusz