Czy ktoś słyszało George Bennet Anglia

04 Gru 2011, 23:56

Witam
Czy ktoś słyszał o firmie George Bennet Ltd. z Anglii. Mają ciekawe auta w dobrej cenie. Jednak na początek każą sobie płacić. Piszą również, że przywożą auta na miejsce do klienta. Troche to zbyt kolorowe. Ale może ktoś miał już z nimi do czynienia. Proszę o informacje
maniekks
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: peugeot

07 Gru 2011, 10:23

tak ja słyszalam a nawet mam korespondencje w sprawie kupna samochodu ba dostałam nawet fakture pro - forma i dwa pytania kiedy zaplace w odpowiedzi ze nie kupie samochodu z róznych przyczyn kontakt sie urwal, ale wszystkie dokument łącznie z faktura zatrzymam moga być przydatne dla mnie to ewidentny przekręt. Chyba byłam pierwsza osobą, która sie z nim skontaktowala, ale jak prześledzilam formum ten sam mail byl wysylany do wszystich chętnych zakupem samochodu

jesli wiecej pytań odpowiem
AGNIESZKA3
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 07 1989

08 Gru 2011, 01:48

DLACZEGO JA DOPIERO TERAZ CZYTAM TE WIADOMOŚCI...SAMOCHÓD ZAMÓWIŁAM W UBIEGŁY PIĄTEK. PRZECZYTAJCIE MOJEGO POSTA, CZY KONTAKTOWAŁYŚCIE SIĘ Z "KONSULTANTEM" TELEFONICZNIE ???? MOJE PIE :shock: NIĄDZE POSZŁY SIĘ BUJAĆ...
deReal
Nowicjusz

08 Gru 2011, 03:53

Głupota ludzka nie zna granic... Jak można przelać komuś pieniądze nie widząc wcześniej na żywo ani tej osoby ani samochodu?
Łukasz93
Początkujący

08 Gru 2011, 17:42

dolstalam fakture pro-forma ale jakos dziwną i zaczeliśmy szperać wiec calą acje wstrzymaliśmy
jeśli facet zglasza dużą ilość samochodow po niskich cenach to musi byc coś nie tak, chcialabym porównac Pana fakture jesli mogę poprosic skan zobaczymy czy sa takie same.cala korespondencje z panem John Hein zatrzymalam tak na wszelki wypadek
AGNIESZKA3
Nowicjusz

08 Gru 2011, 23:37

witam, głupota głupotą, ale to może być okazja, mam nadzieję że pojawią się jeszcze jakieś odpowiedzi w tym temacie!
cieszyn
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 10 2009
Auto: Jeep Liberty 3.7
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...

09 Gru 2011, 01:35

znam..i dałam się nabrać, :!: :!: :!: tylko firma inaczej sie nazywała i miała inne numery, certyfikaty itd. jak pisałam w poście o oszustwach na oto moto..
Pan G. z mojego punktu widzenia nie jest anglikiem tylko polakiem, piszę do mnie non stop i chce wyłudzic kolejne 800euro, mówi ze jego kolega stoi na granicy i nie chcą go puścic.Obiecuje, ze samochod bedzie juz niebawem w domu.

PANIE G. NIE SPOCZNE PÓKI PANA NIE ZAMKNĄ..ZNAJDĘ PANA GDZIEKOLWIEK PAN JESTI KIM PAN JEST
. ZA CIĘZKO ZAROBIONE PIENIADZE, KUPIŁAM" OKAZJE" JESTEM GŁUPIA PICZKA, NAIWNIARA DO POTEGI. DROGA LEKCJA ŻYCIA.
deReal
Nowicjusz

09 Gru 2011, 01:47

AGNIESZKO, JASNE ZE MOZEMY POROWNAC, ZGLOSILAS SPRAWE NA POLCIJE?
ROWNIEZ MAM CALA KORESPONDENCJE, WIECEJ NIZ 60MAILI... :|
PAN MNIE ZAPEWNIA ZE SAMOCHOD DOJEDZIE 8)
NO SUPER, CZEKAM I JAKOS NIE MOGE SIE DOCZEKAC...
deReal
Nowicjusz

09 Gru 2011, 20:23

jestem przekonan że nie dojedzie poprosze o maial prześlę skanem w poniedzialek faktura konto na fakturze z nazwiskiem Rumunku(chyba) i oczywiście w zlotowkach nie zglaszal informacji na policje ale napewno sie podepne pod próbe wyłudzenia .
AGNIESZKA3
Nowicjusz

09 Gru 2011, 23:09

Łukasz93 napisał(a):Głupota ludzka nie zna granic... Jak można przelać komuś pieniądze nie widząc wcześniej na żywo ani tej osoby ani samochodu?

Tez tak myslę i mówię...Niestety ale głupota maszeruje w parze ze ślepotą....Sprzedalem i kupiłem w zyciu tyle samochodow ze nie jestem w stanie tego policzyc.Jednak nikt nigdy o nic mnie nie oskarżył i vice versa.Nie wyobrazam sobie kupno samochodu ktorego nie widzę na oczy,którym nie wykonam jazdy probnej czy tez sprawdzenia stanu tech.na SKP.... :!: :!: Cóz prawdopodobnie cena powoduje to ze potencjalni kupcy dostaja"małpiego rozumu"i zerowego myslenia.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Gru 2011, 16:10

Sprawa jest dość prosta. Policja na podstawie maili powinna bez problemu znaleźć położenie komputera z którego były wysyłane. Jeżeli delikwent używa modemu na karcie pre paid to i tak bez problemu można ustalić jego lokalizację jak tylko połączy się do sieci, można ściągnąć parametry laptopa i po numerze MAC ustalić wszystkie miejsca w których kiedykolwiek łączył się do sieci.
W internecie nie ma nic do ukrycia więc ustalenie peronalii oszusta to nie jest wielki problem.

Jeżeli macie dowody oszustwa to polecam zgłosić się na policję. Ciekawe ile osób zostało już oszukanych.
xdomanx
Obserwowany

Auto: ibiza tdi

12 Gru 2011, 12:35

Witam !
Słyszałem o tej firmie i dałem się nabrać.
Sprawdzałem w internecie firma pod taką nazwą i z takim kodem jest zarejestrowana w Anglii.
Wpłaciłem pieniądze i dostałem wiadomość, że muszę jeszcze dopłacić, jakiś podatek, nie zrobiłem tego i zażądałem zwrotu pieniędzy, otrzymałem odpowiedź, że otrzymam zwrot pieniędzy , jak do tej pory nic z tego.
Zgłaszam to na policję,myślę również o założeniu sprawy sądowej.
maciek2608
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 11 1970
Auto: seat

12 Gru 2011, 14:20

Myślę że oszukanych ludzi znajdzie się więcej ale nie każdy się zgłasza.

BTW: Może ma ktoś z Was znajomego w Anglii, niedaleko tej mieściny żeby mógł podjechać i zobaczyć te super samochody?
xdomanx
Obserwowany

Auto: ibiza tdi

12 Gru 2011, 14:33

nie kupilam samochodu ale chcialma aby moj znajomy go obejrzal usilnie twierdzil ze samochod stoi na placu pod podanym na mailu adresem,jak wejdzie sie na adres to uliczka gdzie sa miejsca tylko dla miszkajacych w kamienicy . Jak sie zorientiwalismu server jego komputera gdzies w Ameryce.
AGNIESZKA3
Nowicjusz

12 Gru 2011, 16:34

macku skontaktuj sie ze mna, moze na skype. Mam newsy
deReal
Nowicjusz