arek_89 napisał(a):Sz.P.Rygel
Pisze Pan logicznie i sensownie, jako doświadczony człowiek, ale pisząc tak dlugie posty, w których są obraźliwe wręcz określenia psuje Pan relacje między Panem, a forumowiczami i chyba większość forumowiczów się ze mną zgodzi.
================bur=============>
Nikogo osobiscie- personalnie nie obrazam gdyz do nikogo sie osobiscie nie zwracam!A jesli jakies ubzdrzenia nazywam glupota- to jedynie ogolnie - jako ,iz mam prawo ,jak kacper czy ktos inny miec swoje zdanie w materii samochod.gdyz ja nie kieruje sie uprzedzeniami czy :"podobaniami"-bo to nie licuje z maszyna a dotyczyc moze ladnej dupki conajwyzej- gdzie jednemu sie ona podoba a drugiemu nie- ale jak jedzie tego nie wiem ani ja- ani nikt inny,ktory sobie nie pojezdzil! Natomiast w samochodzie istotne sa walory techniczne- bo one decyduja o tym- jak to jedzie!bez wzgledu na "podobania"!
==============================================
Nie znam rynku sam w Europie ani w Pl a najwyzej z przegladania gieldowego uzywanych - z ogloszen i notowan cenowych- wiec na te tematy sie nie wtracam.Nie sugeruje tez marki a najwyzej mowie jakie sa dobre a jakie nie!
Wyjasniam conajwyzej sprawe- zasady generalnie- jak w temacie automat!Bo widze,ze ten Kacper nic o tym jeszcze nie wie!A na domiar nie ma to nic wspolnego z realiami performances,czy jakosci technicznej- ktora decyduje czesto nawet o zyciu!
Ryk silnika ,jego chod itp. to sa walory nieistotne w porownaniu z podstawowymi.
Dzis zreszta przy tak drogiej benzynie czlowieczek,ktory opowiada bajki,ze chce za 30 tys zl - czyli okolo 10 tys $ kupic sobie "sportowke"- sa wogole niedorzeczne a tym bardziej 5l pojemnosci!
Bo jesli by mial na to to kupilby sobie mustanga i to nowego- ktory zlopie 15 l/100km/h i nie zawracal by tutaj nikomu glowy!
A pisze tak wyczerpujaco- co niektorym sie tu nie podoba,gdyz kazde swoje twierdzenie UDOWADNIAM!
Mimo,iz nie interesuje sie :"sportowymi" gdyz nie lubie od dawana wogole jezdzic ani gniesc sie w ciasnych puchach i sam sluzy mi najwyzej do transportu ,ciagania lodzi -yachtu lub kampera oraz przewozu ladunkow orietuje sie w materii samochod- generalnie i swiatowo- wiec dziele sie swoja wiedza z Panem Kacprem i innymi.Ponadto jako uzytkownik automatow w conajmniej 25 wlasnych pojazdach nie mowiac o czyichs a takze ongis sportowych- wiem,ktore sa najlepsze a ktorych nalezy unikac!Bo mam obecnie takie ( choc nie sportowe)! I jezdze nimi na codzien - lub moje dzieci ,czy zona a samochody te ja obsluguje!!
Ponadto to,ze cos sie komus ;"podoba" nie upowaznia go ,do szydzenia z innego ktoremu sie to niepodoba- gdyz i jedno i drugie nie jest ani racjonalne ani logiczne- wiec nie moze byc miara ocen!
--------------------------------------------------------------------------------
KACPER choc jest mlody i niedoswiadczony ale i tak uwaza ze AT jest wygodne zwlaszcza w jezdzie miejskiej i to swiadczy o jego rozsadku !
==============================================
Moja corka 18 l choc potrafi wlaczac b. i czasem jedzie sam z M to i tak nie chce takiej transmisji a tylko Japcowy AT- gdyz wie jak jest to dogodne! Stara zona 56 l takze miala ze zwykla M samochodow wiele ale nie chce ich wiecej.Ja podobnie a nawet moi synowie! To jasne dlaczego!
Pojazd z ATnie ma nic gorszych osiagow. Nie pali wiecej paliwa i mozna koncentrowac sie na samej jezdzie,ruchu ect. Nie ma mowy by silnik przeciazyc,lub przekrecic w chwili paniki czy zdenerwowania ect. A ja wiem,ze AT takze chroni caly zespol napedowy!Poandto nie ma zadnych problemow z wymianami srzegla co 150 tys mil itp!
Zapewne w warunkach UE - gdzie to jest luxusem albo tandeta w malych sam i bardzo zawodne- jak do niedawna Air Conditioner, Van,SUV, turbina itp moje uwagi albo Kacpra przekonanie o funkcjonalnosci AT itp moze byc szokujace>
Rygel