Czy kupić auto na czerwonych tablicach? pilne

18 Gru 2013, 22:16

ok jak poprosiłem o VIN to dostałem informacje że dostane rano bo już osoba sprzedająca autko pojechała z biura :)
Vxend
Nowicjusz

Auto: eclipse
Rok produkcji: 2009

18 Gru 2013, 22:35

nie ufaj zbytnio okazjom

[link do mobile.de wygasł]

ford galaxy 1,9tdi kto wie z oryginalnym przebiegiem z oryginalnym lakierem NIEBITY
lecz TOTALSCHADEN po wodowaniu...

w zakupie 5tys zł cena rynkowa jeśli taki przebieg i oryginał lakier jakieś 15tys w POLSCE z tym silnikiem

masz 10.000zł luzu na takim aucie - ktoś je zapewne przywiezie wysuszy elektrykę naprawi motor uruchomi i sprzeda jako super okazję NIEBITY na oryginalnym lakierze.

wole 100razy autko przetarte lub po małej kolizji niż kupić OKAZJĘ...
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

19 Gru 2013, 09:54

valia napisał(a):nikt Ci nie napisze czy masz kupować czy nie

kupujesz auto zarejestrowane w Polsce jeśli auto Ciebie interesuje to ja bym zrobił to w troszkę inny sposób...

zapłacił ZALICZKĘ spisał wstępną umowę kupna sprzedaży gdzie byłoby napisane jasno że wpłaciłeś zaliczkę w wysokości (np 10% wartości pojazdu czy tam 1000zł) i poczekał do momentu aż sprzedający odbierze TWARDY DOWÓD rejestracyjny pojazdu

w tym momencie pojechał do dokończyć transakcję

DLA CIEBIE JEST WAŻNE byś otrzymał twardy dowód rejestracyjny, ubezpieczenie OC oraz KARTĘ POJAZDU.

Najlepszym wyjsciem jest to co napisal Valia i jezeli Ci zalezy na autku i wszystko pod wzgledem technicznym jest ok to czym jest te 500km po twardy dowód w zamian za pewny i bezproblemowy zakup? Ludzie czesto przemierzają i tysiace km zanim znajda i kupia dobry samochód.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004

19 Gru 2013, 10:16

fygfy zobacz inne ogłoszenia tego użytkownika ma takie samo VW POLO bez możliwości rejestracji

do tego wszystkiego cena 28 tys zł kolega Vxend napisał mi że już za 22 tys zł chcą go sprzedać. W jednej sekundzie zeszli 6 koła niżej ładnie co?

jaka to ktoś napisał tutaj na forum chyba BAROL "wieje mi to drutem" :D
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Gru 2013, 10:25

valia napisał(a):do tego wszystkiego cena 28 tys zł kolega Vxend napisał mi że już za 22 tys zł chcą go sprzedać. W jednej sekundzie zeszli 6 koła niżej ładnie co?

jaka to ktoś napisał tutaj na forum chyba BAROL "wieje mi to drutem"

sprawdzilem teraz ma takie same polo juz za 16,000 bez prawa rejestracji

[link do Tablica wygasł]

ale przekret!

Faktycznie wieje drutem.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Gru 2013, 10:50

nie wiem co się dzieje czy to ten okres czy co - mam fabie 2008 wystawiona na sprzedaż naprawdę ładna po lekkim najechaniu i kompletnie nikt się nie interesuje a autko z pewną historią - ludzie szukają OKAZJI co zrobić

okazja jak nic tak samo jak w/w przeze mnie ford galaxy po wodowaniu
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity 2017 roku
    Za nami przełomowy dla motoryzacji rok 2017. To czas, w którym na rynku debiutuje coraz więcej modeli z napędem hybrydowym i pierwszy raz w historii widoczny jest wyraźny, spadkowy trend sprzedaży samochodów ...

19 Gru 2013, 10:59

valia napisał(a):nie wiem co się dzieje czy to ten okres czy co - mam fabie 2008 wystawiona na sprzedaż naprawdę ładna po lekkim najechaniu i kompletnie nikt się nie interesuje a autko z pewną historią - ludzie szukają OKAZJI co zrobić

okazja jak nic tak samo jak w/w przeze mnie ford galaxy po wodowaniu

Valia czasami nawet okazyjnie trudno sprzedac a co dopiero normalnie uczciwie i za odpowiednie pieniadze. Takie czasy!
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika