Duże kombi do 8tyś

15 Gru 2013, 17:18

Potrzebuje jakiegoś kombiaka. Musi spełniać kilka warunków

- Benzyna ewentualnie gaz.
- kombi, rok ok 2000
- jak najmniej awaryjny, dobra blacha
- im mniej elektroniki tym lepiej
- Cena ok 8tyś
qasu123
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Gru 2013, 17:58

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Gru 2013, 19:07

Z tymi wymaganiami to ciężko. Zejdź z rocznika to coś się znajdzie - BMW E34 Touring, Audi 100/A6 C4, ew. Opel Omega. Silniki godne polecenia - w BMW każde 2.5, w Audi benzyniaki są bez szału, weź coś w czterech cylindrach około 2.0, w Omedzie 2.0/2.5/3.0, zależnie od oczekiwań względem osiągów.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Gru 2013, 13:49

[link do oferty na Allegro wygasł]
Tu jest mniej elektroniki niż w Lybrze.
A na rocznik nie patrz bo im młodsze auto tym bardziej awaryjne.
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna

17 Gru 2013, 14:44

Dobra ,zchodząc bardziej na ziemię to prawdopodobnie najmniejszą nominalną utratę wartości zapewni Skoda Octavia .Do 8000 tys. Zł można kupić Octavie 2.0 115 KM z klimatyzacją i jeszcze trochę na instalację LPG zostanie .
Ostatnio edytowany przez mihau, 17 Gru 2013, 14:52, edytowano w sumie 1 raz
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

17 Gru 2013, 14:47

Taka na przykład [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA Š978 (Typ 978), 1956 rok
    Decyzją Ministerstwa Przemysłu Czechosłowacji z roku 1955 czechosłowaccy konstruktorzy otrzymali zadanie stworzenia całkowicie nowego samochodu dla "szerokich mas pracujących". W tym czasie wdrażano produkcję modelu 440 (Spartak), ...
    Rolling Barrier System - obrotowe beczki na drodze
    "Rolling Barrier System" to w skrócie obrotowe beczki na drodze system ten opracowała koreańska firma ETI. Jest to bariera drogowa złożona z obrotowych beczek, które mają bardzo duże możliwości pochłaniania ...

17 Gru 2013, 20:43

Octavia za 8000zł? Haha dobry żart a ile na starcie w nią trzeba będzie wsadzić?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2013, 21:17

Barol napisał(a):Octavia za 8000zł? Haha dobry żart a ile na starcie w nią trzeba będzie wsadzić?

Dokładnie 320zł.
mih
Początkujący

17 Gru 2013, 21:36

Taa mów mi drzewko..
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2013, 21:37

Myśląc duże kombi do 8 tys. na myśl przychodzi mi opel omega. Choć ma wiele zalet jak duża gama silników, dobre wyposażenie i wygoda podróżowania to niestety blacha jest nie najlepsza jak na opla przystało. Ale wszystko zależy jak się trafi, bywają egzemplarze w nienagannym stanie blacharskim.
Miałem też okazję widzieć bezwypadkową omegę z końca produkcji w topowej wersji z 3,2 V6 pod maską gdzie po wyjęciu wykładziny okazało się, że w miejscu nóg kierowcy i pasażera były 15 centymetrowe dziury.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

17 Gru 2013, 22:07

A ja polecam Scorpio Do 8k kupisz w bardzo ładny stanie. Warto go zakonserwować po kupnie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Gru 2013, 00:22

@Barol
8000 tys. za13 letnie auto to wg ciebie mało ? Za 8000 zł wkładu finansowego wymagało by 11 letnie Mondeo mkIII 1.8 125 KM a tu mamy doczynienia z 13 letnią Skodą .
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

18 Gru 2013, 07:26

Octavia za 8000zł i zero wkładu finansowego? Daj mi namiary na takie ogłoszenie bo ja jak kupowałem swoją to za 8-9tysięcy były same padliny a w ogłoszeniu niby igła,idealny,zadbany.. Nie znasz sie to sie nie odzywaj.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

18 Gru 2013, 10:51

TFSI napisał(a):Octavia za 8000zł i zero wkładu finansowego? Daj mi namiary na takie ogłoszenie bo ja jak kupowałem swoją to za 8-9tysięcy były same padliny a w ogłoszeniu niby igła,idealny,zadbany.. Nie znasz sie to sie nie odzywaj.

Nie dam Ci namiarów. Wolę ją kupić za 8000zł i sprzedać takim jak Ty, którzy Octavię mają za super prestiżową limuzynę i przeszacowują jej wartość.
mih
Początkujący

18 Gru 2013, 10:58

Nie wiem po co te kłótnie nt Ovtavii, która jest kompaktem i zdecydowanie do dużych kombi się nie zalicza.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW