REKLAMA
Cześć
Nie jestem pewny czy piszę w dobrym dziele jeśli nie to przepraszam.
Problem polega na tym że potrzebuje pomocy w decyzji czy warto kupić własny samochód.
No wiec, w domu mam dwa samochody jeden ojca Fiat Uno którym co dziennie jeździ do pracy i Lantra 1.5 brata która jest używana kilka razy w tygodniu. Ponieważ, zdalem prawo jazdy chciałem kupić własne auto gdyż zawsze o tym marzyłem, bo wiadomo cudzym się nie pochwale i będę bał się robić jakieś modyfikacje czy naprawy. Na auto mam własnym pieniędzy 3400zł + coś może rodzice by dołożyli tak aby było te 5 tyś. Ale jest problem bo za 1.5 roku pójdę na studia i jak mówią rodzice auto nie będzie potrzebne i będzie tylko stało i zawadzalo, ponieważ nie mam zbytnio miejsca w garażu. No i wiadomo po kupnie kolejne wydatki: rejestracja, opony, dywaniki, pokrowce, konserwacja, hamulce itp. No wiec nie opłaca kupować auta na rok i nie chciał bym naciagać rodziców na koszta.
Co możecie doradzic w mojej sytuacji czy spelnić swoje marzenie i kupić auto czy siedzieć cicho i używać od czasu do czasu jedno z aut które są w domu?