Czy leca mi znizki?

13 Lut 2012, 23:20

Musze tu zapytac, bo kazdy jest madry i mowi mi co innego i nie znam ostatecznej odpowiedzi. Mianowicie, od 2,5 roku mam prawo jazdy. Od czerwca 2010 jestem włascicielka nubiry, moj ojciec jest wspolwlascicielem i takie dane widnieja w dowodzie rejestracyjnym. Mam wykupiona polise OC w avivie. Natomiast na umowie OC widnieje tylko moj tata i place ze wszystkimi jego znizkami czyli 60%. Moje pytanie wiec brzmi : czy w takim razie nabywam juz jakies znizki? Czy przez to ze nie widnieje na umowie OC znizki mi nie leca? Czy po kilku latach korzystania ze znizek ojca sama je nabede nawet jesli nie bede widniec na umowie OC? Prosze o rozwianie moich watpliwosci. zbliza sie termin podpisania nowej umowy z ubezpieczalnia a ja nie wiem czy nie powinnam wprowadzic jakichs zmian.
daisy45
daisy45
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Łódź
Auto: ford focus 1.6 2000r. benz+lpg

14 Lut 2012, 07:53

daisy45 napisał(a): zbliza sie termin podpisania nowej umowy z ubezpieczalnia a ja nie wiem czy nie powinnam wprowadzic jakichs zmian.

A jaki to problem zadzwonić do FU i dokładnie się wypytac zeby nie miec najmniejszej wątpliwości... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Lut 2012, 11:44

jeśli na DR jesteś jako włąściciel a Twój tata to współwłaściciel w teorii masz dokument który nie poświadcza ubezpieczenia niczego :mrgreen:
dane w dowodzie rejestracyjnym i OC muszą się zgadzać
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...