Czy moge kupic od osoby prywatnej auto w leasingu?i czy to s

24 Gru 2009, 16:24

Witam
Mam pytanko mam upatrzone auto do kupienia za ok 40 tys. pln ,ja prowadze dzialalnosc gospodarcza i mam pytanko "czy moge zakupic to auto od osoby prywatnej w leasing? (wiem ze musialbym zrobic to za posrednictwem jakiejs firmy leasingowej ) i czy to mi sie bedzie oplacac? NIE MOGLEM NIGDZIE Z NECIE ZNALEZ NA TO PYTANIE ODP.

Z GORY DZIEKUJE ZA ODP.

POZDRAWIAM I WESOLYCH
wojtasxxii
Nowicjusz

Miejscowość: Wroclaw

24 Gru 2009, 23:07

Trochę dziwne pytanie. Możesz kupić normalnie za 40 tys. zł. Wydasz wtedy 40 tys. zł. Kupując poprzez firmę leasingową zapłacisz jej % w ratach i na końcu prawdopodobnie będzie opcja wykupu, czyli auto nie będzie Cię kosztować 40 tys. zł, a np. 47-52 tys. zł.

Oczywiście, że to się nie opłaca, ale jak się nie ma kasy, a chce auto, to trzeba tak robić.
Sprawdź czy aby na pewno nie opłaca się bardziej wziąć kredytu samochodowego. Może być mniejszy %, a dodatkowo auto jest na Ciebie, a nie na firmę leasingową. W przypadku mandatów i przygód z policją zaoszczędzasz sobie pośrednika.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Gru 2009, 10:56

Zgadzam się. Musisz przemyśleć sprawę,wszystko zależy od tego jak bardzo potrzebujesz samochodu i jaką gotówką dyspionujesz. Ale zdecydowanie bardziej opłaca sie wziąć w leasing nowy samochód.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Gru 2009, 13:21

Jezeli chodzi o gotowke to mam 4o tys. i moge kupic aoto za gotowke ale prowadze dz.gosp. przy leasingu roty moge wrzucic koszty zanizajac placony podatek ,ale jednak chyba zdecyduje kupic je za gotowke i tyle .
wojtasxxii
Nowicjusz

Miejscowość: Wroclaw

26 Gru 2009, 12:48

Jeżeli masz całą sumę, to możesz zrobić inny myk. Bierzesz kredyt samochodowy lub leasing, ale z opcją wkładu własnego. Z własnych środków płacisz wtedy 50% wartości auta.

Korzyści są takie, że masz 20 tys. zł w gotówce, a koszt kredytu lub leasingu z mniejszej kwoty będzie mniejszy. Klasyczna dźwignia finansowa.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Cze 2010, 12:04

Możesz brać takie auto w leasing ale z tego co wiem, tylko za pośrednictwem komisu, czyli musicie wstawić autko do komisu, żeby wystawił fakturę. A co do opłacalności to możesz to łatwo sprawdzić korzystając z usług firmy, która przedstawi ofertę leasingową czy kredytową różnych banków (np. net4car ) i będziesz miał porównanie co wyjdzie Ci lepiej... pozdr
axmax
Nowicjusz

Miejscowość: Dolnośląskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...