stary temat ale postanowilem napisac bo jak ludzie bredza o czyms o czym nie maja pojecia to mnie wkurza.
1.galaxy,alhambra,sharon sa z tej samej tasmy produkcyjnej mozna to sprawdzic wpidujac nr
VIN w sprawdzarke wyjdzie portugalia
2.galaxy i inne maja jakosc taka sama wykonczenia bo to TO SAMO WYKONCZENIE Z JEDNEJ FABRYKI
3.galaxy jest najczesciej najlepiej wyposazony za najniejsze pieniadze bo w seacie i vw placisz za znaczek na masce a nie wyposazenie
4.silniki 1,9tdi i 2,8 vr6 2,0 sa te same w obu samochodach
tylko 2,3 najbardziej udany silnik do tego samochodu jest forda ma najmniejsze spalanie w stosunku do mocy i tani w utrzymaniu
2,8 super silnik lecz spalanie
1,9 dobry silnik jednak ceny czesci
2,0 duuzo za l\slaby silnik na 2T auta
2,3 145KM i spalanie przynajmniej mojego 11L gazu to na VANA chyba super jak ktos mi powie o dislu to moj galaxy w przeliczeniu kosztow pali okolo 4L ropy
5.opowiadanie BZDUR!!! ze sharan lepiej wykonany to wlasnie patologiczne myslenie i kierowanie sie znaczkami na maskach a nie zdrowym rozumem jak powiezial ktos madry na tym forum kieruj sie kolorem ,wyposazeniem stanem technicznym reszta niewazna .
ze swojego doswiadczenia w mondeo wiem ze NAJWAZNIEJSZA JEST BLACHA a silnik to tylko droga czesc popsuje sie na amen wyrzuć kup nowy to z wymiana okolo 1400zł tyle co pompa wtryskowa w dieslu
odpowiedz nie na czasie bo pewnie dawno kupiles samochod ale jak ktoś znajdze temat nie bedzie sie kierowal radami kolegow ktorzy nic nie wiedza a mowia . a na koniec artykul do poczytania
http://www.auto-swiat.pl/wydania,Ford-Galaxy-VW-Sharan-i-Seat-Alhambra-Trojaczki-z-problemami,23672,1.html