Czy mogę sprzedać punkty karne do prawa jazdy?

04 Sty 2015, 17:38

Witam. Proszę mi wybaczyć, jeśli piszę nie tam gdzie trzeba lub jeśli to jest zakazane.
Chciałem się dowiedzieć, czy jako bezwypadkowy i niekaralny kierowca, mogę "sprzedać" lub "oddać" swój limit punktów karnych komuś?
To znaczy - gdy kierowca nie dostaje mandatu, tylko mandat przychodzi na samochód ( fotoradar) i na tej podstawie ktoś dostaje punkty. To niektórzy przecież już mają coś na swoim koncie i nie chcą stracić prawo jazdy, prawda?
Istnieje taka opcja, miejsce, aby ogłosić taką chęć? Przyjęcia punktów karnych i mandatu na siebie, w zamian za pieniądze?
P.S. Mam trudną sytuację finansową - stąd kombinuje jakby tu dorobić sobie.
Jejku
Obserwowany

Auto: Nie mam
0

04 Sty 2015, 18:01

Jejku napisał(a):Witam. Proszę mi wybaczyć, jeśli piszę nie tam gdzie trzeba lub jeśli to jest zakazane.

Proceder ten jest oczywiście nielegalny i to chyba nie jest dobre miejsce do zgłaszania takich propozycji :no:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
0

04 Sty 2015, 22:21

Dlatego też temat zamykam.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Dacia Duster na wyższym poziomie
    W designie zewnętrznym Nowej Dacii Duster pojawiają się zmiany podkreślające jej terenowy charakter. Zmienia się również wnętrze, w którym zobaczymy nową deskę rozdzielczą, nowe tapicerki, nowy zespół ...