Czy musimy płacić w serwisie za niezrobione auto??

03 Lut 2009, 17:51

Witam mam taki problem ze pojechalem do serwisu renault i po 5 godzinach napraw auta nie naprawiono nic sie nie zmienilo. kierownik serwisu przejechal sie i powiedzial ze jest dobrze wiiec mu uwierzylem zaplacilem 150PLN i wtedy ja sie przejechalem auto dalej bylo zepsute. wiec czy serwis teraz powinien mi oddac pieniadze??czekam na odp
esiam
Nowicjusz

Miejscowość: Tuczno Wałcz

03 Lut 2009, 17:56

no odpisz ktos bo potrzebna mi jest ta informacja
czekam
esiam
Nowicjusz

Miejscowość: Tuczno Wałcz

04 Lut 2009, 00:05

Zadaj sobie proste pytanie - za co zapłaciłeś w serwisie?Powinieneś dostać rachunek za usługę i powinno na nim pisać rodzaj usługi oraz koszt.Jeżeli jest napisane,że za naprawę,to chyba wszystko jasne.Samochodu nie naprawili,ponieważ usterka nadal występuje,więc albo muszą ci to autko teraz naprawić zadarmo plus ewentualne koszty części zamiennych,albo oddać kasę.
Jeżeli będą robić problemy,to zawsze możesz skorzystać z pomocy rzecznika praw konsumenta,który jest w każdym większym mieście i udziela porad prawnych za darmo.Ale pamiętaj -- najważniejszy jest rachunek - to dowód.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...