Czy Nowa Toyota Yaris to damski samochód?

19 Wrz 2014, 13:15

Witam, mam na oku nową Yaris i zastanawiam się nad jej kupnem. Jednak, rzeczą, która trochę mnie w niej odrzuca to panująca opinia, że Yarisy to damskie samochody. Fakt, jest nieduża i jej poprzednie wersje nie wyglądały zbyt "męsko", jednak po faceliftingu ten samochód zyskał bardzo dużo na wyglądzie i moim zdaniem nie zalicza się tak bardzo do kat. damskiej - raczej do uni-sex (o ile coś takiego w ogóle istnieje).
Co Wy sądzicie na ten temat?

PS, Dla ścisłości podaje link w celu sprecyzowania, o który model mi chodzi.
Czy Nowa Toyota Yaris to damski samochód?
JSob13
Obserwowany

Auto: Daewoo Nubira

20 Wrz 2014, 07:58

Damskie są raczej samochody typu smart,Yariska to fajny miejski samochód który jest zarówno ekonomiczny jak i solidny,mało awaryjny i godny poleceni a dla każdego. Porzuć stereotypy i podział na damskie-męskie bo to nie ma sensu.
Rolcar
Początkujący

Auto: Ford Focus II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

23 Wrz 2014, 14:26

Też jeżdżę Yariską nie najnowszą ale II generacją i myślę że to jeden z lepszych małych samochodów. Miejsca w środku sporo, prowadzi się całkiem dobrze. Jak bym miał drugi raz kupować to pewnie długo bym się nie zastanawiał :) Ta nowa ma naprawdę ciekawy design i ładnie wygląda.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

26 Wrz 2014, 20:31

To jakaś głupota - damski samochód. Jeżeli komuś brakuje testosteronu to kupuje bemy, audiki, merole etc i wydaje mu się, że jest wyjątkowym mężczyzną. Auto służy do jeżdżenia, a dorabianie filozofii o aucie dla kobiety lub też mężczyzny jest jakimś debilizmem.
edi1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1914
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: fiat grande punto
Silnik: 1,4
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

27 Wrz 2014, 10:09

edi1 napisał(a):To jakaś głupota - damski samochód. Jeżeli komuś brakuje testosteronu to kupuje bemy, audiki, merole etc i wydaje mu się, że jest wyjątkowym mężczyzną. Auto służy do jeżdżenia, a dorabianie filozofii o aucie dla kobiety lub też mężczyzny jest jakimś debilizmem.
A ubrania służą do noszenia, co nie znaczy, że każdy facet chodzi w rurkach 'opnidupkach' i obcisłych tshirtach do pępka. Upraszczasz ;)

Wiadomo, że nie można sobie autem przedłużać przyrodzenia czy leczyć kompleksów, ale po coś wydawane są grube pieniądze na design. Nie mówiąc o tym, że ostatnio nawet 'spokojne' modele dostają w najnowszych wersjach drapieżnego wyglądu, np Clio czy Polo.

Każde auto ma swój styl i klimat i niestety, ale niektóre auta bardziej kobiece.
Co do Yariski nie jest autem typowo męskim, ale Yaris to miejski, solidny Japoniec. Japońce mają swój charakter.
Silu
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: E46, CX-7
Silnik: M54, 2.3 Tubo DISI