REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
yeti65 napisał(a):Invi jestem przekonany, że gdyby ta insygnia była Twoim prywatnym autem, sprzęgło byłoby jeszcze w idealnym stanie
Gradory napisał(a):Invi, może się zamienisz na 14-letnią toyotę avensis? W ciągu ostatniego pół roku roku: skończył się w niej rozrusznik (naprawa 320 zł), alternator (laweta, łączny koszt 870 zł; 6 dni bez samochodu 700 km od domu), urwała się blenda klapy bagażnika, nie można było otworzyć klapy (siłowniki są stare, klapa ciężko chodzi i blenda się urwała), nie działa otwieranie z kluczyka, silnik bierze olej, turbina do regeneracji (jakieś 800 zł), sprzęgło do wymiany (1500 - 3000 zł), chyba synchronizator III biegu do zrobienia, bo czasem zgrzytnie przy włączaniu biegu, nie działa otwieranie z kluczyka.
Gradory napisał(a):Co się zmieniło?
Gradory napisał(a):Ludzie?
Gradory napisał(a): Nie opłaca się już naprawiać trochę starszych aut, bo wysokie koszty?
Gradory napisał(a):Koniec ery używanych samochodów?
andrewb25 napisał(a):Niech Ci w nowszym coś padnie grubiej to naprawy idą w tysiące a nawet kilkanaście tys złotych
Invi napisał(a):iej miałem 14 letnie a jeszcze wcześniej 18 letnie. Żadne z moich aut nie miało tak długiej listy rzeczy "do zrobienia". Dlaczego? Bo nigdy nie zdarzyło mi się podejść do auta, zepsuć centralnego, urwać blendy (tzn to mi się akurat zdarzyło) a po odpaleniu silnika nie okazało się wtedy, że słychać turbo, sprzęgło jest na wykończeniu, nie