REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
trzeba się z tego cieszyć bo np ja tu we Francji mam nie ciekawie, tu rzadko zatrzymują i tylko stoją sobie przy drodze i mierzą, jeden mierzy, drugi zapisuje numery, mandacik do domu przychodzi.Rokiko napisał(a):Radiowóz policyjny to nie fotoradar z którego może przyjść Ci zdjęcie
Kao napisał(a):Robią jeszcze takie myki że jeden stoi w krzakach albo na moście i mierzy , przez radio przekazuje numer rej, markę, prędkość i zatrzymuje Cię inny 2-3 km dalej albo na motocyklach i tu nie ma że musi Cię zatrzymać przy pomiarze czy pokazać pomiar.
No tak ale muszą Cię zatrzymać zaraz po takim wykroczeniu z tego co wiem a czy to będzie 2km dalej nie ma znaczenia. Gdzieś czytałem że nie mogą zdjęcia z takiego lotnego fotoradaru w samochodzie wysyłać później pocztą ścigając za wykroczenie bo miejsce takie w którym stoją zazwyczaj nie jest oznaczone odpowiednimi znakami które informują o kontroli prędkości.MotoAlbercik napisał(a):Zdziwisz się, ale w Polsce też tak jest. Mało tego, teraz coraz częściej latają dronami i zatrzymują kilka km dalej, pokazując filmik z drona z wykroczeniem