REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Powiedzcie mi czy taką octe kupie w PL za 13tys?? W to grubo wątpię bo to jest wręcz niemożliwealex84 napisał(a):
[/quote]Chodzi o to, ze te samochody sa tu tansze, wlasnie dlatego, ze maja kierownice nie po tej stronie i w zasadzie nikt spoza Wysp ich nie kupuje... i jeszcze cos - samochod ktory tutaj ma ok 8-10 lat jest juz rowno dobity... oni tu nie dbaja o samochody - im to sluzy jako narzedzie do pracy, takze do ceny przekladki, dolicz sobie koszty napraw..
Jako jeden z pierwszych samochodow kupilam tutaj VW Passata z 1999 albo 2000 roku (nie pamietam dokladnie) na aukcji, za jedyne 850funtow, blahca z wierzchu super i to tyle - to byla najgorsza inwestycja w zyciu.. Po wejsciu do auta (powinnam wlasciciwe napisac JEZDZIDLA) zapalila sie cala choinka na desce rozdzielczej. A jak sie potem okazalo passat mial wspawany przod..
Powiedzialam siebie - nigdy wiecej. Zdecydowanie bardziej oplaca sie kupic samochod z salonu (teraz kupilam z Arnolda Clarka) - zaplacisz wiecej ale wiesz co masz. I w ogole przestrzegam przed kupowaniem samochodow od innych Polakow, Litwinow itp - ciagle widze jak nasi grzebia cos w silnikach, sami na wlasna reke zamiast jechac do mechanika.. a pozniej te amochody stoja tygodniami bo juz sie calkiem rozkraczyly.
Ja Cie nie chce odwiesc od tego pomysl, ale przemysl to dobrze zanim podejmiesz decyzje, ktorej potem bedziesz zalowal.
konrad1422 napisał(a):Mówicie ze się nie opłaca to ja Wam dam przykład:
Octavia 2001r. TDI 110KM za 6,5tys. zł, części do przekładki liczmy 4tys. zł, przekładka 1tys zł + opłaty 1,5zł mamy na gotowo zarejestrowany w PL za 13tys zł.
Powiedzcie mi czy taką octe kupie w PL za 13tys?? W to grubo wątpię bo to jest wręcz niemożliwe