Opel Vectra vs Calibra vs Rover 620

20 Lip 2009, 12:10

Witam. Mam pytanie w sprawie zakupu samochodu do 10tys. pln interesują mnie przede wszystkim te auta z tematu czyli Opel Vectra w silniku 2,0 16V 136 lub 2,5 170KM w calibrze silnik 2,0 136KM i jako ostatni Rover 620 najlepiej w wersji turbo 200KM.Wszystkie te samochody mi sie podobają ale niestety nie jestem ekspertem i nie wiem co się najcześciej psuje jak jest z dostępnościa cześci itp. za wszystkie odpowiedzi z góry Dzięki

p.s jestem zainteresowany również propozycjami innych samochodów,zależy mi na dobrych osiagach i taniej eksploatacji.
Misiek200
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

20 Lip 2009, 12:40

zalezy Ci na taniej eksploatacji a pakujesz sie w silniki 2.5 które podchodza pod 200 koni???

żal by mi było 10k na calibre.za tą kase kupisz cos nowszego i lepszego.a jak nie nowszego to przynajmniej lepszego.BMW mam oczywiscie na mysli :P e36. chcesz mocy wez 325 192KM i ci powinno wystarczyc. napęd na tył wiec wrazenia niezapomniane.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

20 Lip 2009, 13:40

Jeśli już miałbym kupować BMW to tylko e46 a na to niestety mnie nie stać :sad:
Misiek200
Nowicjusz

20 Lip 2009, 13:43

Misiek200 napisał(a):Witam. Mam pytanie w sprawie zakupu samochodu do 10tys. pln interesują mnie przede wszystkim te auta z tematu czyli Opel Vectra w silniku 2,0 16V 136 lub 2,5 170KM w calibrze silnik 2,0 136KM i jako ostatni Rover 620 najlepiej w wersji turbo 200KM.Wszystkie te samochody mi sie podobają ale niestety nie jestem ekspertem i nie wiem co się najcześciej psuje jak jest z dostępnościa cześci itp. za wszystkie odpowiedzi z góry Dzięki

p.s jestem zainteresowany również propozycjami innych samochodów,zależy mi na dobrych osiagach i taniej eksploatacji.

jak dobre osiagi to mozna sie pozegnac z tania eksploatacja wszystko co ma duza moc i dobrze jezdzi musi swoje spalić

co do calibbry to silniki 2.0 16v odpadają lepoej juz kupic 2.0 turbo i masz podstawe do tworzenia naprawde mocnego samochodu tylko ze jak widze ten wies tuning na calibrach to przerazenie mnie ogarnia ale autko naprawde da sie dobrze zrobic
vectra to tylko v6 2.5 ale jak juz opel to chyba calibra lepszy wybor bardziej plastychna na mody
rovera to bym sobie darowal .....
bmw ....tez w odstawke
popatrz jeszcze za corrado ladny samochod i nie duzo trzeba zeby wygladal dobrzelub cos z wv z vr6
a co do awaryjnosci no coz to nie beda nowe samochody wiec zapewne cos tam bedzie wychodzic ale jak bedziesz dbal to napewno sie odwdziecza bezawaryjnoscia
pozdrawiam
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

20 Lip 2009, 16:11

rovera w ogole sobie daruj bo ta firma juz nie istnieje i jest problem z dostepnoscia czesci.

mialam vectre b 1.8. z 2001r- jezdzilam przez rok i byla super.. jednak niektorzy twierdza, ze vectry maja miekkie zawieszenie; mialam problem z wahaczami i po kazdej jezdzie do PL (mieszkam w polnocnej Szkocji) trzeba je bylo wymieniac.

Tyle, pozdrawiam :)
alex84
Nowicjusz

Miejscowość: Szkocja

22 Lip 2009, 10:10

No i jak narazie vectra jest faworytem zastanawiam sie nad wersja 170KM ale słyszałem ze sa dość awaryjne :sad:
Misiek200
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...
    Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...

22 Lip 2009, 13:27

170KM - a wiesz ile to chleje? chcesz kupic auto do 10tys, a zastanawiales sie ile Cie bedzie kosztowac benzyna?
I jeszcze cos - jak wyglada w PL kwestia ubezpieczenia samochodu? W GB im wiekszy silnik tym drozsze ubezpieczenie.
alex84
Nowicjusz

Miejscowość: Szkocja

22 Lip 2009, 14:59

W Polsce kolego tak samo, im większy silnik tym ubezpieczenie idzie w górę.
stasiowski121

22 Lip 2009, 17:09

alex84 napisał(a):170KM - a wiesz ile to chleje? chcesz kupic auto do 10tys, a zastanawiales sie ile Cie bedzie kosztowac benzyna?
I jeszcze cos - jak wyglada w PL kwestia ubezpieczenia samochodu? W GB im wiekszy silnik tym drozsze ubezpieczenie.
powiedzmy ze na bok odkładam zuzycie paliwa i opłaty jak spisują sie te silniki? a jezeli juz miałbym wybrac silnik 136KM to dlaczego ten?
Misiek200
Nowicjusz