Tak to oczywiście jeden z warunków, kiedy czujemy się bardziej pewni, kiedy mamy przeczucie, że nic nas taczej nie jest w stanie zaskoczyć. Badzij mi chodzilo o to, czy patrzymy na ograniczenia na takich drogach.
Na ograniczenia patrzę, ale czy zawsze się do nich stosuje? Chyba niekoniecznie. Tak jak kolega wspomniał, kiedy czuję, że mogę sobie pozwolić na szybszą jazdę to, to robię.
kto tej prędkości nie przekracza, ale mandaty za fotki dają się we znaki jako rozwiązanie polecam mobilnego asystenta kierowcy , np iCoyote, wszystko ładnie widac na ekraniku, suszarki, fotoradary, inne trudnienia, plus za brak spamu
Pierwszy seryjnie produkowany samochód z napędem hybrydowym Pierwszy seryjnie produkowany samochód z napędem hybrydowym – Toyota Prius – grudzień 1997. Toyota co prawda nie wynalazła hybrydy, lecz opracowała pierwszy układ hybrydowy, który miał szansę odnieść ...
Mi się zdarzało eLeczką przekroczyć prędkość troszkę mój rekord to 20/h więcej niż było wolno tylko jak mi instruktor depnął po hamulcu już myślałam że się coś stało i do końca jazdy się śmialiśmy z mojej przerażonej miny Swoim się postaram jeździć przeważnie ( ) przepisowo, nie chcę wygrać roweru za punkty
Oczywiście że przekraczam dozwoloną prędkość, bo sporo poruszając się po drogach w PL i ostatnio trochę po DE można zauważyć że część znaków i ograniczeń u nas nie zawsze jest do końca przemyślane. Moje wykroczenia biorąc pod uwagę codzienne trasy nie przekraczają raczej 30 km/h ale to zależy od konkretnych sytuacji i przede wszystkim warunków, nie tak dawno jechałem drogą gdzie stała 70-tka a strach było 50 jechać. Takie życie, póki co (odpukać) jeszcze w całym swym drogowym życiu nigdy nie dostałem mandatu ani punktów karnych, choć zawsze powtarzam sobie że to kwestia czasu. We wszystkich samochodach, którymi w dłuższe trasy się wybieram montuję CB radio. Sporo razy uchroniło mi tyłek.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
Wszystko zależy od drogi bo jeżeli jest szeroka i pusta to oczywiście można sobie pozwolić na ciut więcej,natomiast w terenie zabudowanym gdzie dodatkowo jest szkołą absolutnie nie. Chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.