Czy sprowadzić i przerobić?

17 Cze 2008, 21:30

czy ktos sprowadzil wozik z W.Brytani i przerobil kierownice itd? ile to kosztuje ?gdzie i ile sie czeka..?czy potem jest wszystko ok?
chce sprowadzic vectre 2004r diesel 1,9. prosze o opinie i rady.
lena
Nowicjusz

Miejscowość: slask

18 Cze 2008, 12:05

Też się nad tym zastanawiałem chciałem przerobić audi A4 model po 2001 r. Teraz na internecie dużo fachowców się ogłasza i nawet podają ceny wprost do danego modelu. Myślę, że ok. 5000 zł to dolna granica trzeba pamiętać, że problem to nie tylko kierownica i pedały ale cała elektronika i lusterka, należy też pamiętać, że możesz mieć problemy ze sprzedażą takiego samochodu później. Wiele, zależy od modelu ja wiem, że w A4 był problem ściany działowej, ostatecznie się nie zdecydowałem.
Jeśli jesteś bardzo zdecydowany to pisz rozwiniemy ten temat
Miałeś wypadek? Napisz do mnie!
merdeperde
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

18 Cze 2008, 12:35

Ja bym nie kupowała, naprawdę jest sporo problemów, Nawet radio ma pokrętło głośności z drugiej strony... sterowanie szybami, to już masz do wymiany parę podłokietników wraz z elektroniką, kable, deska, jest tego naprawdę sporo. Dochodzą do tego jeszcze problemy techniczne i nawet czasami inne przegrody, a w tedy trzeba juz spawać i wycinać... Dobrze się zastanów zanim sprowadzisz anglika.
EuforiaSHE
Nowicjusz

18 Cze 2008, 17:09

koleżanko bez urazy
ale jak nie masz pojecia to przynajmniej nie pisz głupot
"pokrętła z drugiej strony""
widziałaś takie radio ??
polecam stronkę angliki.fora.pl
przekładki anglików
500244252
sawik
Nowicjusz

Miejscowość: pabianice

18 Cze 2008, 19:31

tak sie nad tym głebiej zastanawiam i mysle ze gdyby nie bylo z tym wiekszych problemow to przeciez kazdy wolalby kupic taniej moja viki jest za 14,900 wersja -anglik a normalnie chodzi ok.36000 to przeciez kolosalna roznica az korci zeby kupic angola ..pytalam w paru serwisach i warsztatach narazie echo...moze ktos z was mi podrzuci namiary bede wdzieczna
lena
Nowicjusz

18 Cze 2008, 20:03

Kolega Sawik wrzucił dobrą stronę angliki, wejdź tam naprawdę wyczerpują temat :)
merdeperde
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

18 Cze 2008, 20:26

mazurek andrzej
880 660 226 gg 3673494

jeśli vectra c to tylko on
ale przygotuj się na lekki schock!!
przekładki anglików
500244252
sawik
Nowicjusz

18 Cze 2008, 22:11

Kupić anglika i przerobić na europejczyka - no niby żaden kłopot ! Jest tylko takie małe pytanie do znawców tematu : jak taka przeróbka ma się w rzeczywistości ? Jak to wygląda ? Bo wiele się nasłyszałem że jest to : radosna: twórczość mechaników i elektromechaników wykonujących taką operacje . Po otwarciu maski sinika od razu widać że przeróba - żadna wiązka elektryczna nie ma orginalnego umocownia ( tylko tzw. trytytki ).
Inne przewody też byle jak umocowane . Pod deską kompletne siano !
Nie miałem do czynienia bezpośrednio z anglikiem przerobionym i dlatego pytam jak z jakością takiej przeróbki .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

18 Cze 2008, 22:58

Ja słyszałem, że do tego wszystkiego trzeba jeszcze wymienić lusterka boczne, gdyż ze względu na kierownicę po prawej stronie, pod innym kątem widzi się rzeczy w tych lusterkach, co jest niebezpieczne.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

19 Cze 2008, 17:16

wszystko zależy od mechanika
ten co ci go podałem do vc jast chyba najlepszy w kraju
u niego nic nie widać
ale jak trafisz na jakiegoś paproka
to może być różnie!!
a co to jest "trytyk"
przekładki anglików
500244252
sawik
Nowicjusz

19 Cze 2008, 19:39

Trytytka . Opaska zaciskowa . Kiedyś zakupiłem paczke takowych opasek , a na opakowaniu producent napisał - Trytytki . A że przy ściąganiu robią takie trrrrrrrrrytk :D no to mi już tak zostało z tą nazwą :wink: , zresztą jak poczytasz tu i tam to nie ja jeden używam tej nazwy .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Cze 2008, 20:36

siedze na stronce ktora podał sawik (dzieki) i rzeczywiscie jest tego duuuzo.ile ludzi tyle opini ale z regoły sa one pozytywne
mam jeszcze pytanie ..czy ktos przerobil vectre c i jak chodzi po operacji? jak jest ze sprzedarza? czy duzo taniej chodzi ? i czy łatwo ja opylic po zabiegu? bede wdzieczna
lena
Nowicjusz

19 Cze 2008, 21:06

kumpel przerobil i chodzi ladnie ale na czysto z przegladem wlacznie wyszlo go 8350zl.
moze to duzo ale cena byla okazyjna wiec uparl sie zeby kupic i przerobic.
stasiowski121