Czy ta cena nie jest za wysoka?

26 Lip 2009, 17:11

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy ta cena nie jest zbyt wysoka w końcu to tylko seat? I w ogóle czy tym samochodem da się jeździć czy może szukać lepiej innej marki?
Adam
Adam55n
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

26 Lip 2009, 17:50

Pytasz czy Leonem da się wogole jeżdzić?! :mrgreen: dobre!Jest kilka powodów dzięki którym Leon ma przewagę nad Golfem ,pierwszy to wygląd drugi to taki,że wystrojem wnętrza bliżej mu do AUDI :grin: poziom wykonczenia i wyposażenia jest wyższy jak u konkurencyjnych modeli VW.To samochod o ponadprzeciętnej niezawodności,twarde zawieszenie,przyglądnałbym się tylko jaka instalacja gazowa jest założona(firma),konstrukcja Leona bazuje na Golfie 4.Adam możesz bez oporów kupować ten samochód ,auto jest na 4 z plusem ,to wysoka nota!Nawet wycieki zdarzają się niezwykle rzadko a silentblocki tylnego zawieszenia wytrzymują ok.200 kkm.Samochod na trasie pali ok.5.5 l benzyny a więc gazu spali ok.8l.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Lip 2009, 18:24

Tak niskiego spalania że aż 5.5 litra to raczej nie osiągniesz, 6.5 - 7 tak, ale nie tyle, tyle to pali Leon ale 1.9 TDI.
Aha i radzę nie wierzyć opiniom :
Mój ma 150 koni, silnik 2.0 16V i spala 5.5-6 l\ 100 km w mieszanym cyklu.
To nierealne chyba że z każdej większej górki będziesz gasił samochód.
A i nawet eco-drivingiem takich wyników się nie osiągnie...
stasiowski121

26 Lip 2009, 21:23

PhantomASA1 napisał(a):Samochod na trasie pali ok.5.5 l benzyny a więc gazu spali ok.8l.

Uhh... to się trzeba starać, aby tylko tyle spalił. Nie mówię, że nie możliwe, ale trzeba umieć jeździć tak, aby auto spaliło 5,5 litra na trasie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Lip 2009, 06:47

Trzeba zauważyć ze 2003r i jak tutaj koledzy nademna mowili ze spalanie nie jest duze okolo 6.0-7.0
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

27 Lip 2009, 14:25

jak leon to tylko cupra albo w dieslu .... duze lepszy wyglad i przyjenmosc jazdy porownujac do vw a co do ceny to dziwne nie jest ze za dobre samochody placimy wiecej :)
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

28 Lip 2009, 10:42

dzięki za pomoc ale niestety ktoś mnie ubiegł i już ta oferta sprzedaży nie jest aktualna a szkoda wielka szkoda :sad:
Adam
Adam55n
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

28 Lip 2009, 19:56

Kolego Stasiowski ,Kolego Dishman macie rację ,ja podałem nie średnie tylko minimalne spalanie na trasie,tak średnie spalanie tego samochodu to ok.7 l a w jeżdzie miejskiej ok.9.5l.Czy trzeba umieć jeżdzić by osiągnąć na trasie spalanie 5.5 l?!Wystarczy tylko jechać 90 km/h(naturalnie nie po A4 :twisted: )
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Lip 2009, 21:32

PhantomASA1 napisał(a):Czy trzeba umieć jeżdzić by osiągnąć na trasie spalanie 5.5 l?!Wystarczy tylko jechać 90 km/h

Na mój gust to za mało. Nigdzie nie złapiesz 90 km/h i będziesz ją trzymać. To nie Niemcy, to Polska. Ważne jest wyprzedzanie, rozpędzanie auta, hamowanie, itd.
rozpędzać się jak najszybciej do 90 km/h, czy powoli, stopniowo? Hamować jak najmniej pedałami, a jak najwięcej silnikiem. To nie takie proste jak się zdaje... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika