Czy ta opona jest dalej bezpieczna?

19 Gru 2009, 23:47

Czy ta opona jest wciąż bezpieczna? Zdjęcie z pęknięciem...
Około 2 miesięcy temu kupiłem opony do przodu... słaba firma... Heros czy jakoś tak...

W dniu dzisiejszym zauważyłem dziwne zjawisko... mianowicie pęknięcie, dołączam zdjęcie..

Proszę o opinię czy ta opona wciąż jest bezpieczna... co może się zdarzyć jeżdżąc na tej oponie... i czy przegląd bym przeszedł z tą oponą.... ;-( Czy gwarancja byłaby jeszcze na tą oponę...?

Zdjęcie
mikosps

20 Gru 2009, 11:22

Jakiekolwiek uszkodzenie opony jest niebezpieczne.To uszkodzenie nie wygląda źle,ale nikt ci nie zagwarantuje,że ta opona pęknie w najbradziej nieoczekiwanym momencie.Wprawdzie nie widać drutów,ale nie wiadomo co się stanie jak wjedziesz np. w dziurę.Nie wiadomo też kiedy ona pęknie i czy wogóle pęknie,aczkolwiek taka możliwość jest.
Ja proponuję ci podjechać do zakładu wulkanizacyjnego i pokazać tą oponę.Tam z całą pewnością coś z tym zrobią.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...