Czy takie auto-Alfa Romeo 156 ewentualnie inny 10 tys

07 Maj 2010, 16:23

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy takie autko na pierwszy samochód byłoby odpowiednie?Czy awaryjność jest naprawdę tak duża?
Chodziłem trochę po komisach i takie autko wpadło mi w oko,na pierwszy rzut oka jedynie alternator lekko może byc walniety , ale wlasciciel mowil ze to od wilgoci lekko zrywal.
Co po zamontowaniu gazu,czy nie jest to jakos klopotliwe w tym samochodzie?
Moze ewentualnie cos innego dla poczatkujacego kierowcy do 10 tys zł.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Chuli, 07 Maj 2010, 18:48, edytowano w sumie 1 raz
Chuli
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

07 Maj 2010, 17:51

Tak na sam początek jeżeli chcesz zamontować gaz w samochodzie to napewno nie w Alfie bo to nie jest samochód do tego typu eksperymentów

Silnik 2.0 TS hmm szczerze to bym się zastanowił czy nie wybrać innego np. 1.6TS lub 1.8TS ewentualnie jakiegoś diesla ale do 10 tyś zł to o JTD zapomnij

AR z twojego linku jest powypadkowa popatrz na szczelinę przy przednim prawym reflektorze jest za duża no i ten przebieg jak zwykle standardowe 200 000 km to mine dziwi że kazdy samochód sprowadzony ma ok 200 000 km

podsumowując jeżeli chcesz kupic 156 to celuj w 1.6 lub 1.8 i nigdy w życiu nie przerabiaj na gaz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

07 Maj 2010, 18:46

Dobrze , dowiedziałem się co chciałem, samochód miał wypadek także nieścisłości nie świadczą w tym przypadku już dobrze.
Mam dalsze pytanie ,jaki inny samochód do 10 tys warto kupic.Wiem ,ze kazdy jest inny ma inny przebieg,generalnie zalezy mi by byla mozliwosc zainstalowania gazu/gazu sekwencyjnego przy niewielkich stratach mocy,auto nie kombi,5 drzwiowy w miare dobrze wygladajacy,powinien posiadac jakiekolwiek zaciecie;p
Pozdrawiam
Chuli
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

07 Maj 2010, 19:04

To może Mazda 323F, bardzo fajne auto, wygląda fajnie, opinie też ma dobre, tu masz przykładową ofertę:
[link do oferty na Allegro wygasł]
P!otr3k
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

07 Maj 2010, 21:55

Może corolle
[link do oferty na Allegro wygasł] (link podglądowy)

Ewentualnie Daihatsu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej ekonomiczne SUV-y
    Specjaliści z amerykańskiej organizacji Consumer Reports po raz kolejny wzięli pod lupę paliwożerność SUV-ów i wybrali najbardziej oszczędne auta z tego segmentu. Wszystkie przetestowane przez Amerykanów egzemplarze ...