Alfa 156 1,8 + gaz

11 Maj 2010, 13:03

Bardzo podoba mi się ten samochód. Ale chciał bym się zasięgnąć opinii kogoś kto posiada lub posiadał ten samochód. Kwota jaką mam na zakup to 14000zł.

Znalazłem niedaleko mojej miejscowości taki egzemplarz:
[link do oferty na Allegro wygasł]
piotrek.456
Nowicjusz

Miejscowość: Garwolin

11 Maj 2010, 13:31

No za 14tys to już znajdziesz dobry egzemplarz.A co do tego z linku to nic Ci nie powiem bo nie dość że tylko 3fotki to jeszcze ciemno na nich w jak w d... ;/ i wogóle nie ma numeru telefonu do sprzedającego.Znalazłem jeszcze taki egzemplarz i jak coś to zostanie jeszcze kasa na ewentualny montaż lpg.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2010, 13:36

Z tego co wiem to Alfa się często psuje i moje pytanie jest takie. Czy potem jest problem z naprawą, czy trzeba szukać a jakiegoś specjalnego serwisu?
piotrek.456
Nowicjusz

Miejscowość: Garwolin

11 Maj 2010, 13:38

Też tak słyszałem ale nie będę mówił że napewno bo nie każdy egzemplarz tak ma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2010, 14:05

Bardzo ładne samochody ale z częściami może być ciężko. Poczytaj jakieś forum Alfy i wypowiedzi ludzi którzy mają te samochody i użytkują je codziennie a nie tylko w weekendy.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

11 Maj 2010, 14:19

Jak lubisz sobie ,,depnąć'' to jak najbardziej może być to autko, a i kupuj je jak masz dużo kasy i nie masz co z nią zrobić bo gwarantuje CI drogie naprawy ;] I nie przerabiaj Alfy na gaz bo cały urok dynamiki pryśnie
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Czy wciąż opłaca się sprowadzać auta z zagranicy?
    Wraz ze spadkiem dostępności i wzrostem cen samochodów, zarówno nowych, jak i używanych, wielu kierowców szuka możliwości sprowadzenia wymarzonego auta z zagranicy. Na drodze do udanego zakupu mogą stanąć ...