Czy takim uszkodzeniem należy się przejmować ?

16 Maj 2019, 22:40

Witam. Czy takim uszkodzeniem opony jak na zdjęciu należy się przejmować? Wymieniać ją lub naprawiać? Spowodowane to zostało przez zahaczenie o krawężnik. Podkleiłem kropelką i jak na razie się trzyma. Przejechałem z tym uszkodzeniem ponad 30 km i nie widzę żadnych różnic w prowadzeniu auta. I czy da się jakoś sensownie zeszlifować to obtarcie na rancie felgi? Mam taką miniszliferkę https://fanlidla.pl/files/g/2__31149_1.jpg - czy mogę nią spróbować wygładzić te uszkodzenia?
Danivil
Nowicjusz

17 Maj 2019, 09:04

Danivil napisał(a):Czy takim uszkodzeniem opony jak na zdjęciu należy się przejmować?
Nie wiemy jak głębokie było to uszkodzenie ale zakładam z tego co widzę, że powierzchowne więc nie będzie z tym problemu i nie masz czym się przejmować.

W przypadku felgi widzę że masz aluminium polerowane i rant sporo ucierpiał. Mając taką szlifierkę jak pokazałeś możesz delikatnie go przeszlifować żeby był bardziej gładki ale i tak wgłębienie zostanie. Jak by to były felgi malowane można by było to naprawić specjalną szpachlą, masą do felg i pomalować.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Lip 2019, 21:59

bombel nie wyjdzie w tym miejscu na oponie?
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
    W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...