CZY TEGO HYUNDAI i30 OPŁACA SIĘ KUPIĆ???

05 Kwi 2010, 21:04

[link do oferty na Allegro wygasł]
Warto kupić ten samochód? Opłaca się? Jak się sprawuje ten Hyundai? Serdecznie dziękuję na pomoc. Piszę bo jestem zainteresowana kupnem tego samochodu.
gggrzesiekkk
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

05 Kwi 2010, 21:25

Co tu dużo mówić,auto odpicowane standartowo na sprzedaż.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2010, 21:32

Z tego co widzę to wersja wyposażenia "Comfort" (niby środkowa pod względem "bogactwa", ale ma wszystko co potrzebne i jeszcze kilka bajerów), diesel 1.6 115 koni... Swoją drogą jeden z lepszych diesli w swoim przedziale rynku.

Za nowego zapłaciłabyś ponad 66tys. zł, a ten kosztuje 37tys., to trochę podejrzanie mało jak na 2-letnie i30. Fakt że przebieg trochę ponad przeciętnej - 70tys. km (serwisowany w ASO to on będzie jeszcze przez 3 lata więc raczej pewny) ale to i tak super cena. Gdyby nic z tym autem nie było (sprawdzaj głównie czy nie jest po wypadku i czy na pewno gwarancję ma zachowaną) to w sumie bardzo dobra okazja, za 37tys. nie kupisz wśród innych marek 115-konnego diesla z takim wyposażeniem który jeszcze przez 3 lata będzie na gwarancji :)

Masz jakąś możliwość sprawdzenia tego auta u mechanika (innego niż zaproponuje ci sprzedający) oraz wyciągnięcia historii z ASO?
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

05 Kwi 2010, 22:49

Tak mam sprawdzonego mechanika, ale teraz zastanawiam sie czy brać ten samochód, gdyż mam do dyspozycji 55000 i chciałbym najbardziej kupić jakiegoś SUV-a. Muszę jeszcze porozmawiać ze szwagrem, który mieszka w Niemczech i który może mi sprowadzić auto za grosze. Jeżeli on nic nie znajdzie to wezmę tego Hyundai lub Dodge Calibra [link do oferty na Allegro wygasł] . Jeżeli macie inne propozycje to chętnie zobaczę.
gggrzesiekkk
Nowicjusz

06 Kwi 2010, 06:20

A Suzuki SX4??
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2010, 09:36

Suzuki też ok, chociaż "na wielkość" to podobny bardzo do Dodge'a który jest takim pół-SUVem/dużym kombi/crossoverem - ma to różne nazwy, Dodge ładniejszy wg. mnie :P

Jak nie znajdziesz upatrzonego SUVa w dobrym stanie to taki Dodge albo i30 są dobrą propozycją
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...

06 Kwi 2010, 10:49

Dobra dzięki za poradę. A znacie może jakiegoś SUV-a, który z 2007 roku w górę będzie mieścił się w 55000 zł? Może Hyundai Tucson?

[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 11:53 ]
Aha Jeszcze jedno: znalazłem też fajne Audi A3, które wg. mnie też jest godne uwagi
gggrzesiekkk
Nowicjusz

06 Kwi 2010, 12:49

Za mało fotek ale tak ogólnie powiem że ciekawie wygląda.
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2010, 13:11

gggrzesiekkk napisał(a):Aha Jeszcze jedno: znalazłem też fajne Audi A3, które wg. mnie też jest godne uwagi

Zgadnij czemu ktoś sprzedaje roczne auto, praktycznie bez przebiegu, za pół ceny?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Kwi 2010, 13:27

A ja teraz doczytałem do końca i stwierdzam iż ta A3 jest jeszcze do sprowadzenia z Niemiec bo w ogłoszeniu jest coś takiego:EUROMAR AUTOHANDEL FRANKFURT

a takie??
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2010, 13:46

To Audi to jedna z ofert tych zaliczkowych oszustów.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

06 Kwi 2010, 15:56

Skoro tak to Audi sobie odpuszczę. Jak szukałem samochodów na Allegro to znalazłem jeszcze coś takiego:

[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 23:05 ]
Serdecznie proszę o opinie tych samochodów;)
gggrzesiekkk
Nowicjusz

08 Kwi 2010, 12:00

Chodzi ci o opinie ogólnie o takich modelach jak Alfa 147 czy Hyundai Tucson czy o te z tych konkretnych ogłoszeń? Jeśli o te z tych konkretnych to Alfa i Hyundai wydają się być ok (Alfy szybko tracą na wartości więc cena 147 mimo młodego wieku może być atrakcyjna), a Suzuki podejrzanie tanie i w dodatku fotki robione po ciemku... Może zbieg okoliczności, ale może sprzedający starał się ukryć że samochód klepany
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

31 Paź 2010, 22:28

Moim zdaniem nie celuj w auta typu 147. Kup sobie lepiej nowego Hyundai-a i30 z gwarancją na 5 lat i masz na długo spokój.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez pawel28, 01 Lis 2010, 21:42, edytowano w sumie 1 raz
pawel28
Nowicjusz

Miejscowość: Polkowice