Hyundai sonata III

08 Wrz 2010, 22:03

Witam,

Szukam auta do ok. 11-12k zl. i moja uwage zwrócił hyundai sonata III z tego co widze za 12000 tysiecy mozna kupic z 2002-2003 roku super wyposazone duze autko.

Jak oceniacie te samochody ? jak wyglada awaryjnosc i dostepnosc/cena czesci?

Co jest z tego segmentu wchodzi w gre? Vectra nie bardzo mi pasuje ze wzgledu na trudnosc w znalezieniu nie zajeżdzonego, a własćiwie niemożliwość :P Primera ze wzgledu na czesci a leganza niestety ze wzgledu na awaryjność
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

08 Wrz 2010, 22:09

[link do autocentrum.pl wygasł] duzo do poczytania. A jakiego samochodu szukasz ?? Sportowe ,rodzinne. Diesel czy ben?
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

08 Wrz 2010, 23:04

shuji napisał(a):za 12000 tysiecy mozna kupic z 2002-2003 roku super wyposazone duze autko.

No i to nawet 2 albo 3 w jednym... Nie licz na to, że za 12tys. zł. dostaniesz bezwypadkową Sonatę w dobrym stanie z 2002 roku...
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

09 Wrz 2010, 21:35

Witam :) jestem studentem szukam auta taniego eksploatacji ale chcialbym duzego i bezpiecznego , z tych co wymienilem ale z tego co widze musi to byc albo deawoo hyundai albo niemiec ze wzgledu na ceny czesci japonczyki odpadają
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

10 Wrz 2010, 11:41

Z cenami części do Hyundaia jest różnie - niektóre są tanie, ale ceny niektórych (często przypadkowych, np. przedniej szyby albo lamp) są takie jak do Mercedesa (przednia szyba do i30 kosztuje 2000 zł, podczas gdy średnia klasowa to mniej niż 1000, reflektor to wydatek rzędu 1400zł a w innych kompaktach np. Octavii albo Focusie kilkaset zł, chociaż tutaj wytłumaczeniem może być to że i30 ma reflektory soczewkowe, a większość kompaktów jednak ma zwykłe, tak czy inaczej ceny niebagatelne). Za to filtry są dosyć tanie, jak palisz papierosy to więcej wydasz na paczki w miesiąc lub dwa niż na wymianę wszystkich filtrów :) Nie wiem jak jest w Sonacie III, ale pewnie podobnie bo nie jest to zbyt popularny wózek i o niektóre zamienniki może być ciężko poza ASO.

Z drugiej strony filtry, tarcze klocki itp to standardowe wymiany, a szyba/lampa to już na ogół z ubezpieczenie robisz.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najważniejsze zmiany w ubezpieczeniach OC
    11 lutego 2012 roku nastąpiła nowelizacja w ustawie o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych. Przepisy te obowiązują już wszystkich posiadaczy ...