Czy ten legendarny silnik jest aż tak legendarny

19 Lut 2021, 23:17

Invi napisał(a):w octavii 1 bodajże do 2010
do 2004 jeżeli już :ok: rownoczesnie w toyotach nissanach etc jeszcze do 2003r TD o mocy 60-70 koni na rotacyjnej więc o czym mowa.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lut 2021, 23:22

Nieee, kompletnie nie o to chodzi. Po prostu to mój pierwszy samochód i jestem wyczulony, bo się dużo nasłuchałem od ludzi. Swoją drogą, na trzeźwy umysł, to po co sprzedawać autko, które dopiero co się kupiło?
nowydiesel
Nowicjusz

20 Lut 2021, 00:01

nowydiesel napisał(a):po co sprzedawać autko, które dopiero co się kupiło?

Bo się komuś źle jeździ
Bo ma problemy finansowe
Bo napalił się na co innego
Bo nie przemyślał zakupu
Bo woli mniesze/większe
Bo mu stara karze :lol:
Powodów jest wiele, ja swojego czasu potrafiłem zmieniać/ zamieniać się na auta co tydzień, miesiąc
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Lut 2021, 00:12

Oki, dzięki. Czyli reasumując jechać, przyjrzeć się na warsztacie :ok:
nowydiesel
Nowicjusz

20 Lut 2021, 14:06

nowydiesel napisał(a):Swoją drogą, na trzeźwy umysł, to po co sprzedawać autko, które dopiero co się kupiło?

Ja mam wszystko wystawione na sprzedaż, nawet tym co jeżdżę ,ale z racji prowadzenia DG muszę, prywatnie nie przywiązuję się do żadnego auta, jeżdżę tym co mam na stanie którym mi się podoba i którym mi pasuje. Ewentualnie tym na co akurat klient nie ma.
Mówi się że handlarz jeździ tym czego inni nie chcą kupić :lol:
Mogę zmienić nawet 3 auta w miesiącu, co to kogoś obchodzi...ja się nie pytam o powód sprzedaży i drażni mnie takie pytanie jak jest mi zadawane, i z reguły odpowiedź jest równie głupia jak i te pytani...po co komuś do kieszeni wchodzić. Bo tak...bo mam taki kaprys.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

20 Lut 2021, 18:07

W zupełności się z Tobą zgadzam @andrewb25 i myślę, że takie pytanie pt "dlaczego tak szybko sprzedajesz" nie jest zaglądaniem do kieszeni, tylko doinformowaniem się. Kto pyta nie błądzi ;) Miłego dnia, pozdrawiam :D
nowydiesel
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW serii 3 - samochód do driftu
    Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...

20 Lut 2021, 19:48

Tym się kieruj..powodów sprzedaży jest tysiące...jeżeli nie kupujesz u handlarza (gdzie ktoś sprzedaje najzwyczajniej zarobkowo) no to i tak się do końca nie dowiesz dlaczego ktoś sprzedaje, a pod wykrywacz kłamstw też nikogo podpinał nie będziesz, jest coś do sprzedania..jedzie się i na miejscu ocenia jaki jest towar wystawiony pod młotek.
A tak BTW...prywatnie to też czasami handelek jest ...tylko taki ukryty...kupi,potrzyma pół roku i sprzedaje...lub kupuje na żonę, na rodziców, na teściów, na szwagra itp. ...czyli Handel. :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie