Czy ten Renault Captur jest ok?

15 Mar 2018, 16:54

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jeszcze taki. Przebieg dość wysoki, bo 60 tys, ale fajnie wyposażony. I też z LPG. Brać? :mrgreen: :mrgreen:
pazday
Początkujący

21 Mar 2018, 22:13

Odświeżę kotleta. Jeszcze nie kupiłem. :D Ale już jestem prawie zdecydowany, chciałbym , żebyście tylko potwierdzili (lub skrytykowali) słuszność wyboru.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ta Meriva. Przekracza trochę mój budżet, ale przebieg, rocznik i wyposażenie bardzo mnie przekonują. Brać?
pazday
Początkujący

22 Mar 2018, 17:26

@yeti65?

Już finiszujemy :D
pazday
Początkujący

22 Mar 2018, 17:36

pazday napisał(a):yeti65?

Już finiszujemy

Jeździłeś :?: To przecież prawie nówka jest. Jeżeli ci odpowiada, to pewnie, że brać.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

22 Mar 2018, 17:50

Jutro podjadę w mojej okolicy do jakiegoś komisu, wsiądę do byle jakiej Merivy i zobaczę jak się z grubsza to autko prezentuje. Jeśli wyjdzie pozytywnie, czego jestem prawie pewien oglądając te auta na zdjęciach, to pojadę i kupię.
Jeszcze tylko pytanie jak to jest z gwarancją. Powinien chyba jakąś mieć, co nie ?
pazday
Początkujący

22 Mar 2018, 18:12

pazday napisał(a):Jeszcze tylko pytanie jak to jest z gwarancją. Powinien chyba jakąś mieć, co nie ?

Oczywiście. powinien mieć normalną gwarancję producenta.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na dzieci!
    Część uczniów jeszcze w tym tygodniu chodzi do szkół, a w piątek będzie zakończenie roku szkolnego. Dla kierowców oznacza to konieczność zachowania wzmożonej czujności. Co roku najwięcej wypadków ...

23 Mar 2018, 16:08

Zadzwoniłem w sprawie tego auta. Okazało się, że właściciel spłaca za nie kredyt. Właścicielem jest starszy Pan bez nogi i musi albo chce kupić protezę, dlatego sprzedaje ten samochód. Umówiłem się z nim na poniedziałek. Pojadę obejrzeć i już najprawdopodobniej kupić. Zastanawia mnie tylko ten kredyt, czy nie spadną na mnie jakieś dodatkowe obciążenia z tego tytułu.
pazday
Początkujący

23 Mar 2018, 16:12

pazday napisał(a):Zastanawia mnie tylko ten kredyt, czy nie spadną na mnie jakieś dodatkowe obciążenia z tego tytułu.

Wieczorem zapytam żony, jakie są procedury w takim przypadku, ale myślę, że wszelkie koszty związane z operacjami bankowymi powinny być po stronie sprzedającego.
edit: Może być trochę komplikacji, jeżeli w dowodzie jest wbita cesja na bank. W takim przypadku bez przedstawicielstwa banku się nie obejdzie.
Chyba, że gościu brał kredyt konsumpcyjny, to wtedy nie będzie tej cesji.
Ale tak czy inaczej wszelkie koszty powinny być po stronie sprzedającego.
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Mar 2018, 23:58

Dziękuję za zaangażowanie, ale niestety Meriva też odpadła. Pomimo mojej prośby o przetrzymanie mi autka do poniedziałku, właściciel niestety go sprzedał. Ale nie mam mu tego za złe, potrzebował szybko pieniędzy.
Znalazłem za to coś innego. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Będzie mnie kosztowała majątek, ale tyle jeszcze byłbym w stanie ostatecznie wydać, jeśli samochód naprawdę byłby tego warty. Tutaj mam Vengę praktycznie nówkę sztukę z dobrym wyposażeniem. Jedyne co mnie zastanawia to brak zaznaczonej opcji "bezwypadkowy". Myślisz, że po 150km auto mogło ulec jakiejś usterce? :mrgreen:
I co w ogóle sądzisz o tej ofercie?
pazday
Początkujący

25 Mar 2018, 09:33

pazday napisał(a): Myślisz, że po 150km auto mogło ulec jakiejś usterce?

Salony rzadko wpisują opcję bezwypadkowości, bo handlują nowymi samochodami, ale na 100% jakiejś drobnej przycierki w demówce wykluczyć się nie da. Wg mnie warto, pewnie za wiele już nie utargujesz, ale może chociaż opony zimowe dorzucą.
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Mar 2018, 21:39

Zadzwonił do mnie ten dziadek od Merivy, że jednak jej nie sprzedał, bo kupiec nie dostał kredytu. A więc ostatecznie zdecydowałem się właśnie na tą Merivę i kupiłem ją. Dzięki wielkie za pomoc! ;)
pazday
Początkujący