Czy ten samochód opłaca się?

19 Lis 2016, 11:20

Cześć!

Chciałabym kupić swój pierwszy samochód.
Co myślicie o tym samochodzie?

[link do oferty na Allegro wygasł]

Ile kosztowałoby utrzymanie go? OC, zarejestrowanie i cała reszta dotycząca kupna samochodu? Powiem szczerze, że nie mam pojęcia co, gdzie i jak! Proszę o poradę. Wiem jedynie, że w zależności od miasta ubezpieczenie jest inne. Mój samochód byłby zarejestrowany w Warszawie. Zatem ile wynosiłyby opłaty?

Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki.

Pozdrawiam!
aga94
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 10 2012
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Nie mam

19 Lis 2016, 12:11

Tyle wyświetleń i nic? Co do OC to każda ubezpieczalnia liczy sobie inaczej i nikt Ci nie powie ile dokładnie zapłacisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lis 2016, 12:35

jak widzę w ogłoszeniu taki opis to automatycznie mnie odrzuca, gdyby był ok już by się sprzedał, a co do OC to przejdź się do ajencji i tam ajent ubezpieczeniowy wybierze dla Ciebie pasującą polisę
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Honda Civic - kompaktowy hatchback do miasta
    Podstawowa pięciodrzwiowa Honda Civic dostępna jest z dwoma silnikami benzynowymi VTEC Turbo: jednolitrową jednostką o mocy 129 KM i 1,5-litrowym silnikiem wytwarzającym 182 KM . W przypadku obu motorów auto można ...