Czy ten skuter jest dobry?

03 Sie 2015, 15:43

[link do oferty na Olx wygasł]

Polecacie go, brać go czy nie?
Quak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 03 1998
Auto: Skuter
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

03 Sie 2015, 16:50

Jest to typowy chińczyk, więc jego eksploatacja jak i ewentualne naprawy na pewno nie będą specjalnie drogie. Dużo zależy tu od przebiegu, którego nie ma podanego w ogłoszeniu. Jeśli ktoś dbał, powinien być ok :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

03 Sie 2015, 17:37

Ma przebieg około 6tysięcy bo dzwoniłem.
Quak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 03 1998
Auto: Skuter
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

03 Sie 2015, 17:49

6 tysięcy, przez 8 lat?

Tam cofnąć licznik idzie palcem, albo wkrętarką. Wystarczy wyciągnąć linkę ze ślimaka i do przodu. Sam tak robiłem ze swoim skuterem przed przeglądem gwarancyjnym, na który zresztą nie pojechałem.

Rada dla Ciebie, moje doświadczenie.

Zanim zdałem prawo jazdy i w ogóle zacząłem na nie zbierać to dorobiłem się skutera. Router City line. Dałem za niego chyba 1700 zł. Nówką z Media Expert. Przejeździłem nim 1,5 roku. Codziennie do pracy 14 km w jedną stronę i dodatkowe 50-60km w tygodniu. Nie wiem ile mam na nim nabite kilometrów. Bo potem linka została wyciągnięta. Przejeździłem nim każdą porę roku. Od wiosny, do zimy. Dopiero przy -25 nie chciał mi odpalić nawet "z kopa". Jedyne co wymieniałem to filtry, oleje i raz przepaliła się żarówka.

Decyzja zależy od Ciebie.
Gdybym jeszcze raz miał wybrać jaki skuter kupić, znów poszedłbym po takiego.
bart1500
Początkujący

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...